Inte lämna sjuk hund själv – hur göra?


dog-ice1

Hundnyhetsbloggen DogNews tog upp att enligt en undersökning så sjukskriver sig mer än hälften av de tillfrågade hundägarna när de behöver vaka över en sjuk hund. Man bör ju inte lämna en nyopererad eller nymedicinerad hund  (eller någon annan) ensam under ett akut sjukdomstillstånd.

Men DogNews informerar om något att tänka på, för att hundägare kan få en chans att göra rätt:
”Tidigare i våras var det många som önskade sig en tilläggsförsäkring som skulle ge dem rätt att vabba med sjukt djur. Försäkringsbolagen svarade då enat att de inte är främmande för en sådan tilläggsförsäkring. Men att kunderna måste kontakta sitt försäkringsbolag personligen och påtala sin önskan.”

Då hoppas man att handläggningen går över dagen. Eller ta ut semesterdagar. För vad annars ska man göra än att gå genom eld och vatten för sin sjuka hund?

 

2 svar till “Inte lämna sjuk hund själv – hur göra?

 1. Hej, lite källkritik är lämpligt. Läs orginalinlägget på expressen istället. Undersökningen säger bara att 6 av 10 stannar hemma för att ta hand om hunden. De har klumpat ihop de som tar ledigt o de som sjukskriver sig. Som expressen skriver går det inte att se hur många som ”gör rätt” och tar ledigt och hur stor andel som sjukskriver sig då detta är ihopklumpat. Det gäller att läsa hela artikeln när det rör sig om kvällstidningsjournalistik, det är konstigt att de gjorde en artikel av det över huvud taget. Skrämmande är däremot de 4 av 10 som inte stannar hemma för att vårda sin hund, förhoppningsvis har de haft friska hundar!

  Gilla

  • Expressen, ja vart ska man leta, hur långt ska/kan man söka källorna tillbaka, innan varje bloggartikel?
   Även om man vill få det rätt. Då tackar vi verkligen för din källkritik och analyser – med sting i!

   Mvh Victoria, bloggredaktör

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s