Mina slöjdade vildmarksknivar – Seth


Minnen från fjället. Mer om mitt vildmarksliv på länken här.

Mitt käraste – och bästa – arbetsverktyg i fjällen var min vildmarkskniv på 32 centimeter. Den gjorde jag utav ett exklusivt träslag och älghorn. Ränderna på handtaget är gjorda av ett rött afrikanskt träslag som är en rot jag inte minns namnet på och rent silver. De svarta ränderna är ett annat afrikanskt träslag och det vita är älghorn och med mammut på änden. Mammutbenet köpte jag på nätet med certifikat och ska vara 30 miljoner år gammalt. Knivbladen är Bowie-blad från USA. Knivslidan och bältet har jag skurit till och handsytt.


Jag gjorde en lika stor kniv till min son Pierre, också med ädelträ  från långt tillbaka som jag fick för mycket länge sedan, skinn silver och mammut. Dessa knivar fungerar bra i vildmarken i många olika situationer.

Jag har gjort andra sorters knivar också. Beställer olika knivblad, sedan snidar jag skaften och polerar dem.

Crocodile Dundee: ”This is a knife!”

Vildmarksknivarna är inte helt olika Crocodile Dundees stora kniv – eftersom de alla har Bowie-blad. Mycket skarpa eggar när de är välslipade. Vill verkligen skaffa en verkstad och snida mer.

/Med vänlig hälsning
 Seth  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s