Om hunden Lexie med osäker aggressivitet


Jag fick ett mail som ni kan läsa nedan om en hund och ägare där det hade gått för långt, så jag besökte dem för att hjälpa dem.

”Hej!
Jag har skrivit till dig innan angående min hund lexie. Hon är inte stabil i huvudet alls. Varierar från dag till dag, olika situationer. Men nu har det gått för långt. Hon börjar göra utfall efter människor. Dom har inte gjort någonting, vill bara hälsa eller ignorerar henne. Jag behöver din hjälp. Att du granskar henne i olika situationer. Eftersom hon är på olika sätt hela tiden. Hon är min bebis. Den bästa jag har. Och jag vill inte att hon ska göra något som leder till avlivning. Hon behöver inte vara glad i människor, men hon ska inte göra utfall!
Med vänlig hälsning 
Göteborg!”

Seth berättar om: Efter beskrivningen av problemet förstod jag genast att hunden var osäker, där ägaren och hunden behövde vägledning för att komma vidare, men ägaren var jätteduktig att läsa sin hund.

leyaHennes hund var inte kontaktbar i sin lägenhet och ej heller mot andra hundar i utemiljö som resulterade i aggressiva utfall, av osäkerhet.

Vi tränade med hunden och pratade i ca 3 timmar och nu så har ägaren fått verktyg att jobba med – och Lexie har slutat med sina utfall mot andra hundar.

Vi jobbade en hel del med regler hemma. Det kommer även att hjälpa dem i hemmet, så att Lexie kan slappna av och veta vad som är bra för att hon skall kunna vara en del i gemenskapen då det kommer besökare.

Självklart håller vi nära kontakt och följer upp vad som händer.

Med vänlig hälsning
/Seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s