Okladdiga hundbelöningar


Våra hundar gillar kokt skinka, men det blir krångligt att behöva ha godbitarna plastpåse. Och hundar ska inte äta processad människomat i mängder, med salt och annat i.

I en insidigt vaxad magväska kan man ha saftiga köttbitar. Men om man ogillar kladdiga fingrar och inte vill ha full utrustning på, så kan tipsen nedan vara intressanta.

Visst kan torrgodisar eller vanliga matkulor funka. Men behöver man få hunden verkligen intresserad under längre tid är det de speciella belöningarna som gäller. Men det varierar förstås från hund till hund.

lick treatKöpte en Lick Treat ”roll-on-belöning” i biffsmak. Vilja älskade den! Det fanns bacon och kyckling också, men jag köpte den varianten som det var minst antal kvar av. Den verkade ju vara den mest populära. -Men tänk på att alla tre smaker innehåller kyckling, om er hund är allergisk mot det.

En nackdel i konstruktionen på behållaren är att man själv kan behöva rulla på kulan med fingret för att få fram en ny smakomgång. Man måste också vara uppmärksam på att inte låta hunden sluka flaskan in i munnen eller hinna bita på den. Läste om en hund som bet loss kulan och svalde den. Med veterinärhjälp som följd.

Gunvald dissade helt ”roll-onen” med minen av att ”så lättlurad är jag inte!”

trixie_leberwurstKöpte också en tub med speciell leverpastej – ”leverkorv” för hundar ”Leberwurst” från Trixie.

Man klämmer fram en klick som hunden slickar i sig. Den kan ingen av våra hundar motstå. 

Har ni andra tips i stil med dessa?

Godsakerna förstärker positiva upplevelser för hunden, men viktigast är förstås vårt beröm, i rösten och med kel. Leksaker kan också med fördel användas.

 

 

Ett svar till “Okladdiga hundbelöningar

  1. Man kan torka färskt kött och inälvor som lever i ugnen. Fettsnålt, saltfritt och kladdfritt.
    Man skär köttet i tärningar och sprider ut dem på en plåt på bakplåtspapper. Sen torkar man det på svag värme, 80 grader i ca 40 min. Ugnsluckan ska står på glänt för att släppa ut ångan som blir. Man kan förvara de torkade bitarna i frysen sen och plocka fram vid behov.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s