Klipptång för svarta klor – funkar den?


3 tängerDet är svårt att se pulpan på svarta klor och det kännas osäkert att klippa. Att klippa i pulpan inte roligt för någon.

QuickFinder-tången sägs visa när det är riskfritt att klippa en klo. En grön lampa ska lysa när det är OK att klippa till. Den röda  lampan ska varna för pulpan, så man klipper längre ut och inte skadar hunden.

Låter underbart, iväg och handla! Men efter att google fått säga sitt. För fungerar tekniken?

Enligt en medlem på djursajten zoonen är det ren bluff och i diskussionstråden instämmer flera andra.

Läs tråden på bukefalos – medlemmarna är ifrågasättande. Någon beskriver hur överkänslig tången är, så man knappt får darra och att tassen måste vara helt stilla. Att det känns osäkert när lamporna blippar fram och tillbaka. Någon kommenterar att om man håller långt ner ända ut på hundens tå så känner sensorn av blodet i ens egna fingrar.

En medlem har googlat även internationellt och hittade att de klotängerna fått väldigt mycket kritik överallt.

Dock skriver en medlem ett tips, men som vi inte kan ta något ansvar för:
”Tittar man på snittytan så ser man när man närmar sig pulpan, det blir lite mjukare där. Annars var det någon (tror det var här?) som tipsade om en dremel [slipmaskin] för att slipa den sista biten. Jag köpte en billig för 150:- och den låter hur mycket som helst så man ska väl inte ha en ljudrädd hund om man använder den men jag tycker den är jättebra. Klipper först det värsta och sedan slipar jag så nära jag kan och jämnar till klon.”

Man kan kanske kolla upp fotvårdsslipmaskiner för människor? Eller rätt och slätt gå till någon som är riktigt duktig på att klippa klor. I vissa djuraffärer har de ibland den tjänsten, samt i hundsalonger.

Så, det blir ingen sensorklotång här, tills tillverkaren rättat till problemen. Och det hoppas vi på, för det finns ett stort behov.

Fotnot: Har klorna blivit för långa behöver de klippas oftare. Bit för bit tills pulpan dragit sig tillbaka. En specialist kan behövas där. När det rättat till sig kan man klippa med längre mellanrum och kanske känna sig lite säkrare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s