Konsumentinformation om FÖR billiga hundkläder.


Hittade en sida med billiga hundkläder m.m. Trodde jag. Verkar något för bra för att vara sant – så är det troligen så – osant. Handla inte i butiker situerade utomlands utan att vara helt medvetna om att ni också själva får betala tull och andra avgifter.

Där det verkar billigt kan man ju bli lite köpivrig och det är lätt att missa att de ”osvenska” priserna beror på att varorna inte är beskattade – än. Det får köparna stå för. Frestande exempel regnkappa till hund för 95:- oavsett storleksalternativ man väljer – så såg det ut när jag provklickade/angav stora storlekar också. Ordinarie pris anges till 156:- Troligen samma pris i slutändan att köpa likadana kläder direkt från svenska importörer.

Googla, det gjorde jag.

Ett par röster om den ”billiga” nätshoppen som jag var inne på för att köpa.
Från Familjeforum:
”Paket från miniinthebox fastnar i tullen oavsett hur mycket du beställer för. Man ska ha tur om de inte fastnar.”
”Min killes paket fastnade inte i tullen men han fick betala ca 30% i tull.”
”Kolla på Tullverket, där står det hur mycket det kostar. Sedan tillkommer även en administrationsavgift från posten/dhl/ups”

Nu, muzak time: Bakom mina solglasögon Docenterna

bb1a5c48977ed0be1198db272e2f8a1b.image.300x419

Se upp för blå dunster i köpglasögonen!

/Med vänlig hälsning Victoria, red.

Relaterat:
För billigt kan bli dyrt. Läs mer om alltför förmånliga hundannonser – som på flera olika sätt kan vara 
bedrägerier. Matnyttiga kunskaper bl.a om hur Seth hittade en lurendrejare, hängde på och fick ut mer mer information. Ihop med vår bloggpartner DogNews skrev vi då mycket om detta – i kontakt med Blocket som sedan ändrade och förfinade sin djurpolicy. ❤

*Googla först om du sett ett mycket frestande erbjudande. Sök på namnet/länken till en mer okänd butik du tänkt handla hos. Lägg till sökord som ”betyg, bedrägeri” o.s.v. För privatannonser, som på Blocket: Kopiera in en informativ/speciellt formulerad del av annonsens text i sökrutan på google. Ni kan efter kontakt med säljaren (helst mail) googla mer på lite fakta ni nu fått, som särskilda uttryck, ev. land som nämnts, en mailadress eller telefonnummer ni fått. Om andra stött på samma typer så finns det en stor chans att det finns en varning utlagd på internet.

– Men borde kanske fullfölja min gamla plan att själv sy lite väderskyddande persedlar till Vilja som är så liten att hon kan frysa? Jag kan ju, så svårt verkar det inte. Och då kan jag blinga som fasen! Men rent förlöjligande plagg kommer ju inte på fråga..

2 svar till “Konsumentinformation om FÖR billiga hundkläder.

  1. Man kan betala en avgift, tror 350 kr o då får man tullavgifterna tillbaka på miniinthebox. Då blir det billigare ändå i slutändan om man handlar en del på en gång

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s