Bra märgben – och olämpliga?


Märgben är fina grejer, tycker våra hundar. Att knaga på nötben är bra för tänderna samt aktiverar hunden mentalt för att den får kämpa för att komma åt godsakerna.

Frysta nötben på Willys, 50:- för 1,5 (?) kilo nötben i olika diameter. Bra om man har olika stora hundar

Frysta nötben på Willys, idag 29.90:- för  över1,5 kilo. C.a 6 stycken om jag minns rätt? Jag brukar kolla i påsen att de finns i olika diameter. Bra om man har olika stora hundar. Det har länge sagts att hundar inte ska äta ”F-ben”; Fisk, fågel, fläsk – eller kokta ben som sägs knäckas lättare och ge farliga flisor.

Men det är inte så okomplicerat – berättar veterinären på Hundsport. Läs mer där om att unga ben är mjukare och inte flisas och annat intressant. 

Däremot kan jag personligen inte stå för några rekommendationer, för tänk om det händer något! För oss funkar nötben.. Men framför allt, ha hunden inom synhåll i.a.f de första gångerna med ett viss sorts ben. Flisas det så ta bort det direkt!

Vissa hundar kan få lös mage av benmärgsben. För hundar som har lätt för att bli överviktiga rekommenderas att man skopar ur benmärgen. Och för vissa hundar kan benupplevelsen bli så stark att den börjar vakta och kan bli aggressiv. Inte för att göra reklam – eller jo: Då kan Seth hjälpa er, som han gör på fotot nedan.

Har ni  andra, eller motsatta råd – så skriv en kommentar!

Ett svar till “Bra märgben – och olämpliga?

  1. Ping: Återanvänd märgben till hundgodiset | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s