Seths möte med frallan Malte


Något av det bästa jag vet är när Seth kommer hem efter en hundkonsultation och berättar och jag kan skriva en inläggsskiss direkt. Bli omedelbart inspirerad av hans glädje. Nu till ett frallmöte!/Victoria red.

Malte, den franska bulldogen var en praktkille på hela 20 kilo(!) på sitt andra levnadsår. En frisk kille utan några andningsproblem och nosen var ”lång”. Från en riktig, ansvarsfull kennel, det känns viktigt att understryka. Kallar här praktkillen för M.

När Seth kom in genom dörren rusade världens mest uppspelta och glada fralla fram och ville hoppa upp, så Seth fick sätta ner handen till stopptecken och upprepa nej några gånger. Sedan fikade han med frallfamiljen, ägaren på 24 som bodde i egen bostad och hans föräldrar som hade M mycket hos sig.

Efter en stunds samtal med frågor från Seth frågade han: ”Var är M?”. Alla började titta sig runt men hittade inte M, förrän de tittade under bordet där M låg med huvudet på Seths fot. ”Men det brukar han aldrig göra, bara med mamma.”

Seth sa sedan att han hade observerat tillräckligt och sa att han skulle berätta om familjemedlemmarnas olika relationer med M. Om sonen/ägaren, hans mamma och pappa.

Seth frågade sedan vilket de upplevde vara det mest akuta problemet med M. Att han gör utfall mot andra hundar ute, var svaret. Så de gick ut allihop efter en längre stunds samtal och observationer i hemmet där det enligt Seth alltid är det stället som är viktigast att börja och analysera.

Väl ute så jobbades det med ett antal hundmöten och med rätt korrigering som Malte förstod och allt fungerade fint. Seth har varit i kontakt med dem efter detta och allt löper på väldigt bra.

En fransk bulldog som fått rätt hjälp för att att bete sig på det sätt som visar hans allra bästa – precis som hans människor också fått lära sig.

/V, som i värmande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s