Som Seth – ha respekt för naturmakter


Vi har nu i pressen blivit förvarnade om att stor kyla och att ett ovanligt kraftigt snöoväder är på väg hitåt. Det kan smälla till så att vi varken borde eller gå ut. Det ska man respektera och helst bunkra upp med i.a.f den mest nödvändiga provianten innan. 

Folk norröver är mer vana vid busväder och temperaturförändringar och tycker nog att exotiska söderbor kan bli lite oroliga? Fast vi göteborgare tycker också det är löjligt att löpsedlarna ropar ut ”SNÖKAOS” och vår kollektivtrafik avstannar för bara 1,5 decimeter snö. För ett par mornar sedan hade det snöat lite och jag försökte lura Seth med att; det har snöat två meter! På längden eller? svarade han.. 

Seth är van vid naturelement då han tillbringat så mycket av sitt liv i skog och mark. Men han har respekt för naturens och vädrets övermakt! Annars är man ju dum i hela hôvvet.. Och det är inte han. Noggranna förberedelser var A-och O.

Det var självklart grundläggande viktigt ta hand om alla under vildmarksturerna han ledde under åtta vintrar. Ansvaret låg på honom , både för alla hundar i dragspannen och uppåt 10 oerfarna turister bak på var sin hundsläde. Med  duktiga medhjälpare som han lärt upp. Det krävs en viss personlighet för att klara sådana ansvarskrävande men komplexa uppgifter.

soltur

Slädhundsturism – risker och njutning och att vakna i en bivack – snögrotta

Att stötta någon att lyckas med stora utmaningar

Seth – elevmentor utan pardon

Det passar väldigt bra in att kalla Seth för mentor – människa hund eftersom han jobbat med de två olika arterna var för sig och även har förmågan ena dem i ömsesidig kommunikation.

En framgångsrik kombination.

Med vänlig hälsning bloggchefen V

PS: Tänk inför ovädret på att även hjälpa äldre släktingar och skröpliga grannar att klara sig! De ber så sällan öppet om hjälp, även om de behöver den och känner oro. Erbjud er att handla!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s