Matavfall samband med köttbitar vid hundstråk?


Visst måste det ses som misstänkt att sunt och helt oskyldigt folk skulle ta en promenad med sina kökssopor, eller att utan hund gå och tappa – förgiftade(?) – köttbitar ur fickan! Nedrigt är vad det är. 

Seth blev efter en händelse tillfrågad i en artikel i Partille Tidning 18/12 2015:

Farligt matavfall fara för hundar

Det har under senare år förekommit att förgiftade köttbitar och annat ätbart lagts ut för att skada hundar och andra djur. Den här gången handlar det dock om matavfall som hittats alldeles bredvid motionsspåret som passerar förbi Blacktjärn i Sävedalen. Avokadokärnor, lök och andra matrester finns bland fynden.

– Hundar kan bli allvarligt sjuka av lök, särskilt valpar som är extra känsliga, säger Seth Sjöblom, hundcoach i Partille.

Det allra farligaste som hittats är en avokadokärna. En kärna kan fastna i hundens hals eller till och med i tarmsystemet.

– Går det riktigt illa kan det leda till att hunden dör, säger Seth Sjöblom.

Frågan är dock om matavfallet hamnat på platsen med uppsåt. Det kan vara någon som skräpar ner ovetandes om att matavfallet kan vara farligt för hundar.

Inga anmälningar

En av PT:s läsare har hört av sig och undrar om det finns något samband med tidigare händelser i området då förgiftad mat lagts ut.

Polisen har inte fått in några anmälningar angående de farliga matrester som nu hittats. Slängda matrester är ganska vanligt, menar Seth Sjöblom.

– Det slängs mycket, till och med i rastgårdar. Mitt råd är att vara extra uppmärksam och inte låta hunden nosa överallt, utan bara där man vet att det är okej.

Seth Sjöblom vet att det är jätte­svårt att hinna stoppa en sniffande hund som är lite glupsk från att äta något som den hittar på marken.

– Det är inget ovanligt att hundar mår dåligt av något de ätit utomhus. Oftast blir de magsjuka, men ibland blir det värre. /

keep-calm-and-grrr-24Om det finns ett samband med de otaliga upphittade köttprodukter och även förgiftningsfallen i Göteborg med omnejd vet ingen oskyldig.

Men som tur är så har hundägare börjat bli mer uppmärksamma för risker. Och, angående artikeln ovan – så är det väl lika

Ingen varning är för mycket. /Mvh arg blogg.

Relaterade inlägg: 
Varning för utslängt kött i Partille

Slaktfynd i Balltorp – polisen ointresserad

Se ner – för hundfaror finns på marken

Seth som veckans kommunprofil
Seth hjälper hunden göra rätt – Partille Tidning.

Ett svar till “Matavfall samband med köttbitar vid hundstråk?

  1. Ping: Stryker djurplågarna i närheten för att se? | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s