ÄR vår lillhund en katt i själen?


Vilja kattboVi misstänker faktiskt att Vilja är en katt i själva verket? För när hon gäspar avslutar hon med ett litet mjau! Och vill jaga fåglar.

Och hon är så liten att en kattkorg passar bäst för henne. Sedan tassar hon omkring på ryggkuddarna till soffan och promenerar rätt över oss. Hoppar hit och dit, överallt.

Underhållande precis som en katt faktiskt. Vi är kattmänniskor också. Och det passar ju bra, med en sådan här liten bortbyting..

Viljas favoritkompis är en stor lurvig kattpojke som bor granne med oss. När Vilja vill ut på framsidan kan man inte vara riktigt säker på om hon är nödig, eller längtar efter sin lekkamrat.. Ibland är det skitjobbigt. Gå ut en gång i timman. Av nöd eller lust? Under hennes andra löp – då verkade hon nästan uppvakta katten. Kattvalpar? Hade tagit hand om alla!

När vi går ut och det visar sig att hon inte främst vill kissa, då spanar hon överallt kring sig. Ser jag katten och kallar på honom blir hon exalterad och tittar överallt omkring tills hon får syn på sin redtop.

De är grymt roliga ihop. Har inte kunnat fotografera/filma alla deras lustiga lekar ihop när jag rastar Vilja själv.

Men när Vilja får syn på sin röda katt, han heter Rufus, så lägger hon sig platt på backen. Då syns hon ju inte.. *hrmpf..* Sedan kommer han nonchalant släntrande förbi, för han ser ju henne inte.

Sedan hoppar Vilja upp och attackerar i honom. Hon är ju lite snabbare och ivrigare än han, så han klappar till henne på huvudet med tassarna, men utan sina klor. Sedan inställer sig kram-och gospartyt..

DET måste vi hinna filma. Får ta med Seth ut, när vi vet att Rufus är ute. Ibland väntar han ju utanför vår dörr. Men spelar ofta svårfångad.

Tror att det roligaste jag sett dem göra var när de lekt en ganska lång stund ihop – Vilja i koppel – och hon var på väg hem med mig över vår lilla gata. Och Rufus kom sättande mot henne och sprang rakt över Vilja. Hon hann ducka och lägga sig platt, men katten kan, han också..

Ibland följer Rufus med oss på promenaden när jag rastar Vilja. Han går bredvid, springer iväg och återkommer med full sula och klättrar snabbt upp på 1,5 meter på en trädstam. Och ner igen och sen showar han lite till.

Katt 2 Katt 3

Katt 1
Mjauuuuu! Löve in the air?

2 svar till “ÄR vår lillhund en katt i själen?

  1. Underbar läsning! Ser fram emot film! 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s