Nytt år – nya tag!


Vi är hemma med hundarna inatt och de är inte rädda för raketerna på himlen och smällarna, även om Gunvald blir lite förbannad ibland och Vilja tittar mot fönstret och inte vet om hon ska varningsskälla till oss eller inte.

Vi hoppas att vårt kvarters övriga hundar har det så bra det nu går! Även om vi vet att några av dem ligger som fastfrusna under möbler och kommer att känna skräck en vecka efter, eller få en ren psykos.

I år är det mycket lugnare här i kvarteret! För Er vars grannar smäller smällare precis vid bostäderna – ring 112. Polisen ska komma för det är numera olagligt att smälla i tätbebyggt område.

Många andra med hund i familjen är också hemma, spelar hög musik och försöker låtsas som ingenting. Kanske har försökt skottvänja vovven bredvid skjutbanor det gångna året? Eller nu satt in hunden i sin trygga bur, hängt för fönstren och spelar musik högt? Eller får ge hunden lugnande och flytt ut från bebyggelsen. Försök att börja arbeta med er hunds skotträdsla direkt efter nyår, påsken kommer om bara ett litet tag.

Nytt år – nya tag! Måla lite dag för dag.

empty-canvas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s