Omplaceringshund, vad gör jag ?


Om jag har bestämt mig för att ta en en omplaceringshund från en privatägare, hundhem eller ett hundstall vad gör jag då ? Ja..då gäller det att vara noggrann med att vistas med hunden och dess ägare i olika situationer där ägaren får visa de olika situationer som kan uppstå som problem. Hundmöten, vakta saker, hur hunden beter sig vid besök från vänner och bekanta hemma, kan jag ta av hunden saker utan att hunden vaktar, är hunden veterinärbesiktigad med hälsotilstånd vaccinationer, mm.20140930_030238-1

Jag själv skulle i första hand vända mig till ett hundstall där man jobbar seriöst med hundar, men ändock ställa dessa krav.

En av mina mest älskade hundar som jag haft var från hundstallet i Stockholm och han var valp, en dobberman hane som hette Boss, tyvärr fick han somna in vid 4 års ålder pg.a. en ögonsjukdom som ledde till blindhet.

doberman_191588

Mitt absoluta råd är att inte köpa en hund via blocket och tro på vad som sägs i annonsen eller att via annons eller bekant få höra ”ja..men han är helt underbar” NEJ du skall absolut ta mitt råd och träffa hunden och dess ägare och ALLDRIG betala i förskott för hunden, samt att det alltid skall finnas ett ordentligt köpekontrakt (typ SKK’s köpekontrakt) som tar upp allt det som är väsentligt angående hunden, vaccinering, höftröntgen, eventuell mentaltest, ordentlig stamtavla, träffa föräldrardjuren.

Ta gärna hjälp av någon som har den kunskapen som kan hjälpa dig igenom detta, det kan spara både dig och hunden många sömnlösa nätter, skräckupplevelser i olika situationer för du kanske inte har råd att  bli dränerad ekonomiskt med allt du kan tänkas få anlita som veterinär, specialfoder, hundcoach, mm..

mvh
/Seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s