Amstaff / pittbull ”Baloo”


Många hundar av de större raserna är ofta väldigt missförstådda och det är hundar som kallas för muskelhundar – eller det missvisande begreppet ”kamphundar”.

Idag var jag på ett möte med en hund som var en blandning mellan amstaff och pittbull och som så klart är en skräck då någon ser honom göra ett utfall mot te.x. en annan hund eller en cyklist på promenad. Men denna hund var underbar men en oslipad diamant med en familj som med sitt engagemang kommer att få en bra och trogen hund med träning och rätt vägledning.

Om man är engagerad som nu hela denna familj är så skall det mycket till för att det skall gå fel.

I min värld där jag dagligen träffar olika raser och ser det samma beteendet från alla raser liten som stor så är inte utfallet något som är annorlunda, men att kraften bakom utfallet är svårare att hantera fysiskt med storleken och kraften hos hunden.

Men orsaken bakom utfallet är oftast detsamma oavsett ras och att hjälpa till att rätta till beteendet är det inte någon skillnad på, men vår syn på större hundar är skrivet i sten och vi har en förutfattad mening om vad en muskelhund kan ställa till med om den inte beter sig rätt.

Desto större hund, okunskap, oansvarig ägare eller dåligt ledarskap kan så klart ställa till det ordentligt mycket mer än en liten hund som gör samma typ av utfall då den är lättare att hantera fysiskt.

Men det behöver inte vara så ! Det är inte storleken på hunden eller dess fysiska kraft eller utseende som skall avgöra om man kan ha en bra promenad med sin hund, det är upp till dig och ditt engagemang att få hunden att förstå att det skall vara naturligt med promenaden och det skall helst starta då du får hem din hund som valp vare sig den är en storvuxen ras eller liten.

Och dessa muskelhundar har så mycket kärlek att ge och är enligt mig mer säkra och trogna än många andra raser, om de får en kärleksfull familj och rätta regler som i det här fallet.

mvh
/Seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s