Arthur var inte första hemlösa hunden som följde ett tävlingslag


Den hemlöse hunden Hunden Arthur i Equador och Xiaosa i Kina gjorde samma sak. Adopterade ett tävlingslag på genomresa. Likheterna är slående och säger oss mycket om hundar.

De flesta har väl under den senaste tiden hört talas om gatuhunden Arthur? En hemlös hund som slog följe med det svenska VM-laget i multisport  vecka av tuff paddling, löpning, och cykling på hög höjd i Ecuador. Efter att ha blivit bjuden på köttbullar lämnade Arthur inte lagets sida. Nu är han i svensk karantän i väntan på att flytta hem till en i laget. 

Den hemlöse kinseiska hunden Xiaosa adopterade laget och blev adopterad

Den hemlöse kinseiska hunden Xiaosa adopterade laget och blev adopterad

Vi skrev 2012 om en annan långdistanslöpande hund som under en cykeltävling i Kina slagit följe med ett tävlingsteam: En hemlös hund i Kina slog följe med ett gäng långdistanscyklister efter de hade gett honom mat. Hunden som fick namnet Xiaosa sprang bredvid cyklisterna i 24 dagar, uppåt 60 km per dag. Rutten gick över tolv berg och cykelracet var 170 mil långt.”

Precis som Arthur gjorde med det svenska multisportlaget, så adopterade den kinesiske hemlöse hunden Xiaosa en tävlingsgrupp och vek aldrig från deras sida –  trots oerhört stora strapatser.

Han hade också hittat sin flock där det fanns mat, trygghet och gemenskap.

Likheterna med Arthurs historia är slående. Det svenska multisportlaget berättade:

”Vi knöt an till Arthur och han till oss. Han blev en del av teamet, säger Mikael Lindnord. Vi knöt an till Arthur och han till oss. Han blev en del av teamet, säger Mikael Lindnord. Hunden följde laget genom den leriga djungeln men när svenskarna skulle paddla den sista etappen av tävling en sa ledningen stopp. Arthurs lagkamrater sa adjö men Arthur hade inga planer på att lämna dem. När vi paddlade i väg hoppade han vattnet och simmade efter oss. Då vände jag om. Jag kunde inte lämna honom, säger Mikael Lindnord.”

”Efter att ha vägrat att lämna det svenska laget under deras stentuffa tävling under sex dygn i bergskedjan Anderna fick han tillstånd att följa med hem till Sverige. Och nu uppmärksammas kärlekshistorien av stora medier runt om i världen.” 

Källhänvisningar och mer om Arthurs historia på:
AftonbladetMetroDaily Mail UK

Hundar är fantastiska överlevare. De behöver och söker en flock att leva med och kanske har turen att möta dem som de får höra hemma med. 

Arthur från Eguador vilar ut och får kel

Arthur från Equador vilar ut och får kel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s