Vintervarning – du skulle inte heller kunna hålla värmen


Säsongerna går runt och efter sommarvärmesvarningarna då hundar inte ska sitta i bil och lätt få livshotande värmeslag – som ni efter Seths råd kan häva så här – så har nu vintern börjat. Nya risker att tänka på.

Vår samarbetspartner DogNews har tagit upp en påminnelse inför vintern, för hundarnas skull: Nu är den första vinterkylan är här – sex goda råd för att skydda din hund mot kylan

Seth skrev någon annan vinter att:
Lämna inte hundarna att frysa – Är det inte polarhundsraser så är vanligtvis våra hundar inte genetiskt disponerade att klara köld, som kan eskalera av att sitta still på marken utanför en butik. Polarhundar har underull i pälsen och extra stor blodgenomströmning i tassarna. Men de flesta hundraser har inte dessa urhundsegenskaper kvar. Mindre och korthåriga hundar har extra svårt att hålla värmen. De bör ha värmande skyddstäcke som också isolerar från kyla och väta. Och de ska inte sitta direkt på barmark, medan husse eller matte är inne och handlar i en varm affär..

Kallt om tassarna i kylan 
Man kan se hur hunden lyfter en tass och tycker att det är obehagligt med kylan, men oftast är det då att hunden fått snö mellan tårna och det kyler snabbt ner tassen, så det kan räcka med att gå fram och rengöra mellan tårna från snö så är problemet löst. Om din hund har ”snöbollstassar” så kan det vara bra att klippa pälsen runt tassarna och smörja med te.x spensalva som håller bort snön. Polarhundar/hundar har en stark genomströmning av blod i tassarna för att slippa bli nerkyld via tassarna, men för att förebygga detta så kan man göra det som jag skriver om. Det gäller bara att komma ihåg att i städer så kan det vara salt på vägarna och då gäller det att tvätta hundens tassar när man kommer hem så att man får bort saltet eller grus som har fastnat i det man smörjer in med. /Seth”

Sätt er in i hundarnas situation. De är helt beroende av sina människors ageranden.

Seth på tur med sina polarhundar som gärna övernattade ute

Seth på tur med sina polarhundar som gärna övernattade ute, både husse och hundar

4 svar till “Vintervarning – du skulle inte heller kunna hålla värmen

  1. Ping: Så skyddar du din hund mot kylan

  2. Ping: Hundar och köldskador |

  3. Ping: Hundar och köldskador | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  4. Ping: Barfotatassar på het asfalt smärtar | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s