Giftmord på hund igen!


Varning igen för hundförgiftningar – troligen över hela landet, eftersom varje nytt fall verkar påverka till fler förgiftningsfall.

I detta fallet verkar det handla om det farliga kylarglykol som hunden bara tycker smakar gott och sött. Osynligt och kan köpas var som helst. Håll också hundar borta från parkeringar.

Kräkningar kan vara livsfarlig glykolförgiftning.

Irenes hund blev giftdödad – mardröm Irene berättar om sin jack russel terrier som avled i helgen: ”Helt plötsligt en dag var han väldigt hängig och jag förstod inte riktigt vad det var med honom. Sen började han dricka fruktansvärt mycket, och det har han aldrig gjort.”

Viktig observation vid ett motionsspår i Sisjön Göteborg: ”Mitt framför oss stod det en kille och en tjej som satt ner på huk på marken och när vi kom närmare så vände de sig med ryggen mot. Jag blev lite konfunderad, kände att det var något skumt. De hade någon påse på marken och händerna i lövhögarna. När vi passerade dem såg vi att det två korslagda kycklingklubbsben och bredvid låg det ett paket som de förvarats i, säger Angel Jiveus. Han berättar att kvinnan och mannen lämnade platsen, och inte svarade när han ropade efter dem.”  Polisen kom och avlägsnade kycklingbenen. Om de var förgiftade vet jag inte. Men vem matar okända hundar?

Ha koll på misstänkta personer och föremål, som mat

6993058Polisen uppmanar allmänheten att öka vaksamheten och hellre ringa en gång för mycket än för lite. Om någon till exempel går i terrängavsnitt och verkar bära på något, se efter om det läggs dit något. Känner du igen personen? Står det någon främmande bil där?

Den bästa polisen i det här är allmänheten.

Våra rekommendationer från bloggen: Och hör ni om att något verkat misstänkt lokalt, som fynd av kött – så skriv det direkt på facebook i grupper om er kommun osv. lägg på er facebooksida och kontakta vänner med hund. Vi har försökt göra det här och på Seths facebooksida – utan att ödsla tid att källkolla, för hellre en varning för mycket.

Undersök rastgården innan ni släpper in er hund, sparka i lövhögarna. Eller, bara en tanke, som var och en måste ta ställning till: Låt hunden kopplad söka igenom rastgården med er i följe, så ni kan dra bort hunden direkt. I.a.f bättre än att låta hunden söka på fri hand. Rekommenderar alla att hålla hunden kopplad på promenader på populära promenadstigar, motionsslingor o.s.v.

Så glöm inte att hålla ögonen öppna efter förövare, fotografera misstänkt aktivitet med mobiltelefonen och sök på marken där ni sett de misstänkta och ring polisen!

Se ner – för hundfaror finns på marken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s