Djurplågare blir kvinnomisshandlare – men det finns hopp i VOOV!


Vem ska ta hand om familjens djur om en misshandlad part är på flykt från det gemensamma hemmet? Ett mycket grymt moment 22-läge som kan sätta en djurvän i livshotade underläge.

Detta faktum har fått många misshandlade kvinnor att stanna kvar hos sadistiska och försöka härda ut en grov misshandel – för att skydda sina djur och inte överge dem till ett helt besinningslöst våld. 

Möjligt att lämna en våldsam relation – med hunden

Hoppet är via en ideell förening som tar hand om husdjuren för dem som lämnat ett destruktivt förhållande. Bidrag gärna med en fet en donation till VOOV veterinär omtanke om utsatta. VOOV finns idag i 14 svenska orter.

”Förutsättningen för att VOOV ska ta hand om ett djur är att djurägaren aktivt har börjat ta sig ur relationen. Kontakten med VOOV förmedlas via socialtjänst, polis, kvinnojour och brottsofferjour.”

Relaterat från pressen:

En bra artikel i HD: Djurplågare begår ofta brott mot människor
Forskaren och juristen Eva Diesen
forskar om  om sexualbrott, våld mot barn i nära relationer, djuren och lagen i en bred översikt om olika sammanlänkade faktorer i våld och övergrepp. Hon är också engagerad för nya sexualbrottslagar.

Hennes breda forskningsperspektiv är tyvärr relevant: Redan på 1980-talet kunde amerikanska FBI genom studier av seriemördare påvisa att det finns en stark koppling mellan djurplågeri och vålds- och sexualbrott riktade mot kvinnor. Nästan samtliga undersökta seriemördare hade en historik av djurplågeri i barndomen.”

Djurmisshandel kan alltså handla om en empatilös person som ökar på sina övergrepp till att övergå till människomisshandel, ofta både psykiskt och fysiskt i relationer, då barnen kan blandas in. Och å andra sidan, från kvinnoförnedring är steget inte långt till att sparka hunden eller katten.

take_care_of_me_by_jackvale-d3ff9t1– Vill här som artikelförfattare tillägga något mycket viktigt – alla människor är inte våldsamma, varken kvinnor eller män. Oskyldiga män ska absolut inte känna sig anklagade – det är ju en rent human fråga, som de flesta män – tack alla bra män – är beredda att ställa sig bakom.

År 2012 uppmärksammades detta:

Djur och kvinnor misshandlade av samme gärningsman.

Viktigt uppmärksamma att våld mot djur och människor ofta hänger ihop.

 

Mvh Victoria

 

 

3 svar till “Djurplågare blir kvinnomisshandlare – men det finns hopp i VOOV!

  1. Ping: VOOV för frihet! | Hundcoachen Seth Sjöblom

  2. Ping: En massa hundlänkar för lässugna! | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  3. Ping: Fler djur omhändertas, ska det vara polisens ansvar sedan? | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s