Hur vill ni leva med era hundar?


I dag var jag och Jessica och hjälpte en familj med en 14 månaders rottiskille som var jättego men som var en skitunge 🙂 Utfall mot andra hundar speciellt små var hans favorit sysselsättning och det skall nog bli bra med att dom fortsätter att träna. Men det som är intressant är att alla hundar oavsett ras inte har ett isolerat problembeteende utan det är alltid ett paket som innehåller flera olika problem och det är inte förrän du börjar nysta upp alla problemen som du kan hjälpa din hund.

dog-king-tn

Ett problem som ägaren ser är alltid ett paket som dom inte ser och när jag börjar att visa upp problemen och ger instruktioner i hur man måste förhålla sig till hunden då börjar det att hända positiva saker.

Du måste tänka igenom hela er vardag tillsammans, hemma, ute, rastning, fysträning och regler som du vill skall gälla mellan er, då kommer du långt i er relation.

During dog trainig

Tänk som att du har en inneboende som du ger regler att så här vill vi att det skall funka här hemma, då kommer du långt. Eller är det du som hyr av din hund och vad betalar du i hyra för att få bo i din hunds lägenhet, får du låna hans soffa, titta på hans TV, äta ur hans kylskåp, mm. Mina hundar får ligga i soffan, sova hos mig och vi älskar det, vi är en flock med trygghet, men på mina vilkor och det är att man sköter sig.

dog_sticks_tongue_out

Hunden har väll ingen frisedel i uppförande att bete sig hur som helst, har dina barn det, eller sambo, eller vänner.

Man behöver inte vara fysisk, men man måste vara smartare än hunden då det faktiskt är vi som domesticerat hunden och inte tvärtom.

Sätt er ner och tänk till gör upp riktlinjer för det skulle ni göra om ni fick en inneboende och sen är ni konsekventa och då får du en trygg hund som vill följa dig och glöm inte att ge kärlek till din vän, men i rätt stund.

mvh
/Seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s