Bojkotta Jagad av hundar på TV3


Tycker ni, TV3 att ni har gjort ett bra jobb?

Nu efter premiäravsnittet vet vi hur dokusåpan eller gameshowen Jagad av hundar är upplagd. Visst måste underhållningsprogram kunna sticka ut och behöver inte allmänbilda.

Men gränsen är nådd när det som sänds påverkar enskilda individer och samhället åt negativt håll. Censur kommer inte på fråga, men jag skulle gärna se en bojkott av Jagad av hundar. Ignorera så minskar intäkterna. Money speaks.

Jag tror att schäfrarna som används är IPO-tränade med hög motivation att genomföra uppgifter. De har troligen inför programmet blivit speciellt dresserade att när de hunnit ikapp attackera den jagade deltagarens ryggsäck för att sedan slita den i stycken som vi fick se. Då försöker de maskerade hundförarna att kalla in dessa hundar med ord och visslingar. Om de är från Sverige förstår jag väl att de inte vill synas. Men rånarluvorna hjälper ju till att öka obehagskänslan.

En eventuell fara kan vara att de andra hundarna som inte får tag i ryggsäcken kan tänkas söka näst bästa mål, den person som gett upp ryggsäcken. Hoppas självklart inte på det scenariot. Men det skulle vi inte att få se eller höra om.

Ni ansvariga har, som ni tycker, kontroll på situationen. Men jag som är verksam med hundar undrar över en del:

-Vill gärna veta var hundarna kommer i från och vilka som ställer upp på detta med sina hundar?
-Hur påverkas hundarna av sin medverkan i programmet när de hetsats att jaga riktiga människor minst 12 gånger. Hundar präglas lätt av stressande situationer och glömmer inte.
-Vad kommer att ske med hundarnas beteenden efter programserien och kommer de att kunna arbeta som förut? Om inte, hur rehabiliteras de?
-Om hundarna inte står under svensk lag, hur kan Tv3 garantera att de har det bra?
-Hur kan programmet komma att påverka barn? Nya mobbningslekar?

mailnhundEfter loppet släcks strålkastarna i den koncentrationslägerliknande banan snabbt ner, en efter en. Likheten med nazityskland och skällande vakthundar reagerade min sambo på. Vet inte om programledaren ens tänkt på det, där hon iklädd bomberjacka självsäkert poserar i gången med tre schäferhundar?

Det pågår fortfarande en hård kamp mot fördomarna mot hundar. Och vi hundägare försöker underlätta för hundrädda. Och så köper Tv3 in en rent hundfientlig programidé. 

Tv3 – ni kan tycka att ni har ryggen fria från att hålla en etisk nivå med samvete. Men realiteten är inte en gameshow för oss djurvänner på andra sidan skärmen. Så det enda vi kan göra är att vända era sändningar ryggen.

Happy hunting.

Mvh/Seth Sjöblom
Hundcoach Beteendeproblem

 

5 svar till “Bojkotta Jagad av hundar på TV3

 1. Kenneth Gustafsson

  Såg en trailer av programmet.Detta måste vara den i särklass sämsta och dummaste programide av TV3 någonsin. Att komma på att kalla ett program för ”Jagad av hundar” gör säkert dom flesta hundägare både Arga , ledsna och förbannade! Jag håller med Seth. Bojkotta detta program. Kenneth

  Gilla

 2. Erling Karlsson

  Absolut – visst kan man hitta på annan bättre underhållning,,Seth & Victoria,,, som inte påverkar samhällets medborgare ”NEGATIVT”. Det skall vara i ”POSSITIV” anda med glädje för alla både människor & djur..

  MVH Erling.

  Gilla

  • Hej Erling.
   Jag jobbar dagligen med hundägare och deras hundar som absolut har ett problem. Men jag ägnar ca 80% med ägarna och 20 % med hundarna.
   Med det vill jag säga att en TV kanal som TV 3 har helt enkelt tagit nytta av vad hundsverige med SKK, klubbar och allmänheten har tagit till sig med information: Att det är inte bara hundar som kan vara farliga, det är ägaren av hunden som skapar en hunds beteende och bild till allmänheten. Vi skall vara stolta i Sverige att vi inte följer våra grannländers förbud mot vissa raser, tack vare oss hundägare och framförallt SKK.
   Men med den här typen av program så kommer vi hundägare att få det svårt om det får fortsätta. Jättetråkigt. Men dessa fina schäfrar är engagerade, positiva till det dom lärt sig så dom är enligt mig är taggade för sin uppgift, så kan vi alla få våra hundar, men är det så vi vill ha dem i ett TV program? Nej.. jag tror nog att dom skall utföra ett tjänsteuppdrag hos polis, militär, mmm då kommer dom till sin rätt i tjänst. Och att dom skulle vara farliga för sin förare och familj tror jag inte, jag har levt med sådana hundar, men det kräver ett ansvar av oss som hanterar dom Och där verkar TV3 ej förstå vad det handlar om, eller visst det gör dom.Tittarsiffror.
   mvh
   Seth

   Gilla

 3. Erling Karlsson

  ”OBS// LÄS DENNA ARTIKEL” !!!!
  ***************************************************
  Bojkotta Jagad av hundar på TV3.
  *******************************************
  Detta TV-program ”JAGAD AV HUNDAR,,,”BORDE FÖRBJUDAS,,,,DETTA ,ÄR HELSJUKT OCH VANSINNIGT. Det pågår fortfarande en hård kamp mot fördomarna mot hundar. Och vi hundägare försöker underlätta för hundrädda. Och så köper Tv3 in en rent hundfientlig programidé,,,DETTA ÄR JU HELT SJUKT,,,VAD ÄR DET FÖR MÄNNISKOR SOM HÅLLER PÅ MED DETTA VANSINNE ????????? ” LÄGG NER PROGRAMMMET OMEDELBART”. ”NI SKRÄMMER UPP BARN & MÄNNISKOR SOM ÄR HUNDRÄDDA”I DETTA URUSLA tv-PROGRAM !!!!!!

  TV 3 SKÄÄÄÄRP,,,ER NU !!!!!!!!!!!!
  *********************************************

  NI HAR INGEN KUNSKAP,ERFARENHET ELLER NÅGON UTBILDNING ÖVER HUVUDTAGET,NI VET INTE HUR HUNDAR FUNGERAR . NI HAR INGEN ERFARENHET ALLS AV HUNDARS BETEENDE ELLER HUR HUNDAR FUNGERAR I VERKLIGHETEN.

  ”NU ÄR GRÄNSEN NÅDD” !!!!! ”LÄGG NER PROGRAMMET ”JAGAD AV HUNDAR” !!!!! ”VI ALLA KOMMER ATT ”BOJKOTTA” DETTA PROGRAM”

  ”PUNKT SLUT” !!!!! ”ARG & VANSINNIG DJUR & HUNDÄLSKARE !!!!!!!

  MED HÄLSNINGAR
  Erling Karlsson.
  Hundcoach / Beteendeproblem
  HUNDPSYKOLOG / HUNDNSTRUKTÖR
  HUNDFIXAREN IVÄST.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s