Allt nytt måste få vara unikt


När man går in i ett nytt förhållande så kan det bli rätt arbetsamt efter ett tag, ungefär när 3-månadersdimman skingrats något och man ser den nye partnerns frisinnade näshår. Kanske ändå lite charmigt och personligt i början tills man känner ett starkt behov av att styra om.

Har man levt som singel ett tag kan man – trots en dunkande kärlek – bli hyfsat irriterad på att ens gamla vanor rubbas. Har man olika sätt att tackla vardagen kan smulor i smöret växa sig till något större än det egentligen är. Dels är ens oberoende hotat och det är heller inte så lätt att bara le åt hur obegåvad ens nya kärlek verkar som inte förstår att brödsmulorna kommer att mögla i smöret. Kompromissa om bästa sätt – som naturligtvis är sitt eget – att göra något, det kan sitta långt inne.

Vissa har så klart svårare att acceptera förändringar, men man måste gå framåt med sitt liv. Livet går inte i repris.

1972425_10152335201118522_7404918916547862528_n

Har man träffat den nya partnern ganska nära inpå att det föregående förhållandet brast, så måste man ställa om hela sin världsbild för att det ska funka. En ansträngning eftersom man måste tänka nytt hela tiden och visa hänsyn för att inte trampa på varandra.

Då kan man nästan som försvar en millisekund tänka att man borde ha stannat i det gamla förhållandet? När en vanlig lördagsfrukost var så avslappnat smärtfri förr. Man delade upp morgontidningens delar utan tjat och delade en fralla och automatiskt invant delade upp den efter vem som ville ha ovan – eller undersidan. 

Men man har ofta helt glömt att även föregående relation började på samma sätt, att båda behövde tid att vänja sig vid varandra.

Förväntningar på hur det ska bli kan helt enkelt leda till problem. Inte för att det handlar om några egentliga fel. Vem mår bra och känner sig trygg av att bli jämförd? Varje individ är unik och man kommer att få en spännande och stimulerande resa ihop – om man förhåller sig öppen för att alla har en egen personlighet. Både människor och djur.

Alla nya relationer är, just nya, unika. Precis som att din nya hund kan aldrig bli exakt som den gamla saknade.

Börja med att radera ut gammalt och försök börja varje ny relation med en tom målarduk, så kan ni måla något vackert tillsammans, något helt nytt. Då är det en ny framtid ni målar, även du och din nya hund, som är lika unik som andra.

empty-canvas

/Mvh V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s