Hjälp med min hund


Hej Seth!
Jag skriver till dig helt enkelt för att jag behöver hjälp med min hund.Jag har en underbar liten Prazsky Krysarik på 2,5kg som heter XXXXX.

prazsky

Hon har precis fyllt 1 år och jag älskar henne mest av allt. Det är min första hund så jag lär mig eftersom och jag vill gärna att det ska bli så bra som möjligt, men något har blivit fel och jag vet inte hur jag ska gå vidare.

Mot mig och sina närmsta är hon underbar; omtänksam, kelig, pigg, intelligent, rolig, lättlärd osv., men så fort vi möter andra förvandlas hon till ett litet monster. Hon morrar, skäller och försöker attackera alla vi möter, särskilt andra hundar och barn. Det räcker med att någon tittar på henne så blir hon aggressiv.

Jag har försökt allt. Jag skaffade en hundtränare redan när hon var 4 mån för att jag kände att jag behövde lära mig att leda henne på ett bra sätt. Beteendet började redan då, men inte lika allvarligt. Men jag kan inte säga att det vi gjorde har gett mig ngt, det har bara blivit värre.

Ignorera, kontaktövningar, avleda, nejövningar etc etc – ingenting funkar. Jag vill bara göra rätt men har inga verktyg. Jag önskar att någon kunde visa mig hur jag ska göra så att jag kan få göra det!

Jag tänker på detta dygnet runt. Jag inser ju att det är p.g.a något som jag har gjort eller inte gjort, men det känns hopplöst. Jag har ont i magen när vi ska gå ut, jag drar mig för att gå ut och göra saker och träffa andra för att jag skäms över hur hon beter sig. Det händer att jag gråter när vi kommit hem.
Jag behöver hjälp. /Vänliga hälsningar

Efter Seths besök:
Hej Seth! Jag tänkte bara glädja dig med att vi precis träffat 9 hundar i parken och ett enda litet litet skall efter att den andra hunden skällt länge, annars lugn och glad och nyfiken. Jag har inte använt vatten utan nåt nej – då och då – har räckt och de har varit jättenära allihop. Helt underbart! Stort tack!

/XXXXXX och XXXXX

Ett svar till “Hjälp med min hund

  1. Hej! Efter att ha läst det här önskar och hoppas jag ännu mer att du kommer till Stockholm och hjälper oss med vår rottiskille som vi har exakt samma problem med.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s