Kuva eller bygg förtroende med din hund


Just hemkommen från ett hundjobb som tagit många timmar i anspråk och vill skriva av mig.

Många av de hundar och ägare som jag träffar är väldigt förvirrade då dom har varit och försökt få hjälp med ett problembeteende och där hjälpen endast består i att fokusera på hunden, lägg den på rygg ta kommandot eller mata bort problemet med köttbullar.

Om man inte kan se hela kedjan i ett problem så kommer man inte heller att lösa problemet .

Och med  det menar jag att man måste ta tag i problemet i från källan, i hundens vardagsmiljö och se alla de aspekter som kan vara grund för problemet, hantering av hunden, social hemmiljö, kunskap hos ägaren och hunden, mm, mm.

Min Gunvald rottishane på 55kg är vår hjärtevän och sen har vi fått vår lilla Vilja som är det mest underbara på ca 3 kg och hon har en mentalitet som en ”TIK” självsäker, lugn och med ett stort självförtroende, Gunvald backar när hon morrar då hon har ett ben ”Hi Hi ! ”

20140210_103520

Sen att Vilja ligger på fårskinn och utnyttjar situationen och är lite ”tilligentare än Gunvald”, det pratar vi tyst om 🙂

Men det visar också att vi som familj respekterar varandra och Gunvald och Vilja har inget behov av varandra som lekkompisar, men dom respekterar varandra och sover i sängen med oss för att vi i familjen är en flock och där finns ”Tryggheten”.

Med vänlig hälsning
/Seth/Victoria/Gunvald och Vilja

PS: Vill understryka att ingen i vår flock är perfekt. Men ihop utgör vi ett fint team.

Ett svar till “Kuva eller bygg förtroende med din hund

  1. Ping: Gripande blogginlägg om att bemöta sin hund | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s