Rottishanen som reste 220 mil för hjälp


I helgen fick jag äran att träffa en rottishane och deras ägare som åkt 220 mil tur och retur för att vi skall träffas och jobba ihop med killen, vilken ära att träffa dem.

bild 7

Många har ansett att han inte var att lita på och att han kan vara farlig, men ägarna har gjort det som dom själva tyckte var det som dom ville göra med tanke på att dom känner honom oavsett vad andra tycker. Men så klart hade dom sina tvivel med tanke på hans uppförande och beteende.

bild 10

Vi träffades upp och jag fick möta en kaxig rottishane på 18 månader och så klart att ägarna var fundersamma över hans beteende med morrande, vissa tendenser till utfall mot andra mäniskor och absolut utfall mot andra hundar.

bild 1

Men jag såg ganska snart att det är en ”Skitunge” som inte alla fattar vad han håller på med och jag vart väldigt förtjust i honom och i det som ägarna verkligen försökt med då han förmodligen hade haft svårt att anpassas i en familj som inte hade förstått vad han höll på med.

Hårda metoder finns inte i min värld då jag varit med från 70-talet och sett det och det är tyvärr förekommande än idag och det är tragiskt då man så lätt kan få  kommunikation, förstående och respekt av den här typ av hund att bli så fel eller om man väljer rätt metod, rätt.

bild 6

Efter att ha fått hanterat honom även att jag gick med en krycka och ett gipsat ben så kom vi bra överens, ingen rädsla från honom och i rastgården var han lite kaxig mot hundarna på andra sidan stängslet, men det var snart avhjälpt med lite snack och tillåtelse att nosa på dom på andra sidan.

När jag gick med honom i vänster hand och kryckan i höger hand  i slottsskogen med mötande hundar och människor så visade han att det var helt okej och han hade lätt slitit omkull mig i ett utfall om han velat göra det, men det gjorde han inte, vi trivdes ihop 🙂 och det hoppas jag och tror att ägarna får ut av detta inom kort.

Efter denna dag med ägarna, träning och problembilden så tror jag och vi såg att han är inte ett monster, han är en 18 månaders rottishanne med attitydsproblem och vi kunde rätta upp det och ägarna visade även att dom förstod det och det är för mig härligt att se ägare av en sådan hund inte ge upp och nu kan jobba vidare med verktyg och vi kommer att träffas igen för att se vad som hänt.

Tack från mig och killen till ägarna !

M v h Seth

4 svar till “Rottishanen som reste 220 mil för hjälp

 1. Reblogga detta på Hundcoachen Seth Sjöblom och kommenterade:

  Ägarnas tog sin ”monster-rottis” till Seth, som alltid ser och möter hundar positivt. Lägger in ägarnas upplevelse efter mötet här överst. Sedan Seths.
  Detta är vår kille Athlaz som vi haft sedan 8veckors ålder.. Vår första rottis
  jätte gokille som vi fått kämpat med olika perioder under hans uppväxt. Vi är en familj med fyra barn athlaz jag då Angelina och pappa Uffe.
  Vi har en längre tid kämpat med athlaz då han vid könsmognad blev lite av ett monster i kopplet med utfall och allt vad det nu kan innebära men kan stolt säga att athlaz aldrig skadat någon men har däremot blivit på hoppas av två andra hundar som gjorde att han stegra i utfallen i kopplet men blev något lugnare inne men gick upp och ner. satt en mer än gärna på prov och testa gränser.
  Han har alltid haft svårt med nya människor och inte tolererat att nån han inte känner får klappa honom eller liknande och där trodde vi att vi hade gjort fel. Ända till seth sa det att det är en rottis dom är så phuuuu så skönt att höra…
  Denna kille har fått oss att bli gråhårig mer än en gång. dragit mig Angelina i baken på snön och jagat en dam på spark och fick syn på en annan hund och drog mig över styret på sparken rakt ner i en snö driva*herregud* låter som dolda kameran.Har även hunnit bryta fingret =) men det var ja som höll kopplet tokigt =)men som sagt tankarna gick av och an.han börja moppsa upp sig när man tillrättavisa han och blev en slyngel….
  det brast det för oss…. Vad ska vi göra…. min sambo nämnde seths blogg och ja läste den men skeptiskt var jag till en början men låg vaken en hel natt och klura… en dag då bara brast det för min sambo och tårarna kom vilket det redan gjort inom mig flera gånger… vi fick tips hit och dit men näää vart bara fel……
  så av ren impuls maila jag Seth och inom loppet av 20 min hade jag mail tillbaka…. väldigt imponerande då ja sökt andra coacher men inte fått svar på veckor…. men i detta mail stod det ring mig och ja ringde och möttes av en helt otroligt underbar människa en som förstod och inte dömde ut vår hund till ett monster…..lyckan kändes total.. vi bestämde att vi skulle träffas vilket vi gjorde vi blåste på 220mil den helgen och fick den bästa hjälpen nånsin och få svart på vitt att vår hund är en jätte trevlig rottis kille i sin värsta trots och få veta att han ej är aggresiv vilket lättade våra hjärtan.Seth lärde oss mer om rasen än det vi kunde och på så sätt förstår vi vår hund bättre vad det innebär att ha en rottis kille………
  Seth och Athlaz fick jätte bra kontakt på en gång vilket var imponerande bara det… efter en eftermiddag var vi alla slut vilken värme och så mycke hundar..detta är en dag vi aldrig kommer glömma

  Gilla

 2. Ping: Blogginlägg om rottweilers | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 3. Ping: Blogginlägg om rottisar | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 4. Detta är vår kille Athlaz som vi haft sedan 8veckors ålder.. Vår första rottis
  jätte gokille som vi fått kämpat med olika perioder under hans uppväxt. Vi är en familj med fyra barn athlaz jag då Angelina och pappa Uffe.
  Vi har en längre tid kämpat med athlaz då han vid könsmognad blev lite av ett monster i kopplet med utfall och allt vad det nu kan innebära men kan stolt säga att athlaz aldrig skadat någon men har däremot blivit på hoppas av två andra hundar som gjorde att han stegra i utfallen i kopplet men blev något lugnare inne men gick upp och ner. satt en mer än gärna på prov och testa gränser.
  Han har alltid haft svårt med nya människor och inte tolererat att nån han inte känner får klappa honom eller liknande och där trodde vi att vi hade gjort fel. Ända till seth sa det att det är en rottis dom är så phuuuu så skönt att höra…
  Denna kille har fått oss att bli gråhårig mer än en gång. dragit mig Angelina i baken på snön och jagat en dam på spark och fick syn på en annan hund och drog mig över styret på sparken rakt ner i en snö driva*herregud* låter som dolda kameran.Har även hunnit bryta fingret =) men det var ja som höll kopplet tokigt =)men som sagt tankarna gick av och an.han börja moppsa upp sig när man tillrättavisa han och blev en slyngel….
  det brast det för oss…. Vad ska vi göra…. min sambo nämnde seths blogg och ja läste den men skeptiskt var jag till en början men låg vaken en hel natt och klura… en dag då bara brast det för min sambo och tårarna kom vilket det redan gjort inom mig flera gånger… vi fick tips hit och dit men näää vart bara fel……
  så av ren impuls maila jag Seth och inom loppet av 20 min hade jag mail tillbaka…. väldigt imponerande då ja sökt andra coacher men inte fått svar på veckor…. men i detta mail stod det ring mig och ja ringde och möttes av en helt otroligt underbar människa en som förstod och inte dömde ut vår hund till ett monster…..lyckan kändes total.. vi bestämde att vi skulle träffas vilket vi gjorde vi blåste på 220mil den helgen och fick den bästa hjälpen nånsin och få svart på vitt att vår hund är en jätte trevlig rottis kille i sin värsta trots och få veta att han ej är aggresiv vilket lättade våra hjärtan.Seth lärde oss mer om rasen än det vi kunde och på så sätt förstår vi vår hund bättre vad det innebär att ha en rottis kille………
  Seth och Athlaz fick jätte bra kontakt på en gång vilket var imponerande bara det… efter en eftermiddag var vi alla slut vilken värme och så mycke hundar..detta är en dag vi aldrig kommer glömma

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s