Press-citat taget ur sitt sammanhang svartmålade Seth


Råkade trycka på publicera innan artikeln var klar, därav lite efterredigering OCH OMSLÄNGNING. Med vänlig hälsning Victoria bloggredaktör.

Jag fann just på en annan hundblogg en hittills okänd läsarkommentar om Seth. Kommentaren ligger som nummer åtta underifrån efter hundcoachen Fredrik Steeens inlägg: Ett mörkt moln som närmar sig från länge sedan.

Artikeln verkade ha lästs på Dog News där Seth ändå fick en chans att rätta till lite: ”Seth Sjöblom jobbar med aggressiva problemhundar och har själv en rottweiler. Han har studerat filmsekvensen som visar måndagens incident i Brunnsparken och menar att hunden absolut bör avlivas. Seth Sjöblom, som inte tror att det är första gången hunden attackerar.
– En sådan här hund ska vi inte ha i samhället, säger han. Med all heder åt polisens mentaltest av hunden och dess ägares vilja att träna hunden.
Jag säger inte att hunden är en hopplös problemhund – utan att den inlärt ett beteende eller som kommer via avel – men att det finns stort hopp om att rehabilitera hunden – med rätt träning. Själv är jag intresserad att komma i kontakt med ägaren för att hjälpa till.”

Vad är fel med Seths vilja avhjälpa ett antagligen, inlärt beteendeproblem?

Känner mig, jag som också vet hur det gick till i GP- intervjun eftersom jag hörde den och känner Seth, nödgad att åter igen informera om att Seth i GP blev helt feltolkad hösten 2012.

Nästa gång kommer jag påminna Seth bättre om att kräva genomläsning innan en text om honom får publiceras. Det brukar aldrig vara några problem, men det kan tydligen bli Vilda Western om man glömmer det.

friendly dog dum owner

Hur skulle Seth som har 14 års rottiserfarenhet och avgudar rasen kunna mena att en hund med problem som antagligen ligger hos handhavaren och hundägaren, skulle avlivas direkt? Han hjälper ju hundar och ägare med beteendeproblem och har hjälpt just misstolkade rottisar och andra mer kraftulla hundar – som ligger Seth särskilt varmt om hjärtat.

Att avliva en hund, det är inget man bedömer i ett lösryckt citat.

Tyvärr fick rottweilerns liv ett fruktansvärt slut då den unga kvinnan som ägde honom stack utomlands till en pojkvän och bara övergav hunden som var instängd i lägenheten i ca. en månad innan den svalt ihjäl.

dog owner

Tyvärr visade det sig att det var ägaren
som var i störst behov av mentaltest!

Med vänlig hälsning Victoria, bloggred.

Fotnot:

För övrigt svarar hundcoachen Fredrik S väldigt klokt på ett läsarbrev, om det han helt korrekt kallar för ”handelsresande i hund”:

”Det som oxå är viktigt att komma ihåg då det gäller all hundträning är – Du ska märka framgång träningspass efter träningspass. Din hund ska bli betydligt bättre träning efter träning, annars är det fel på metoden.”

Kunde ju idag inte svara direkt i Fredrik Steens kommentarsfält angående kommentaren om Seth. Försöker där igen senare.

3 svar till “Press-citat taget ur sitt sammanhang svartmålade Seth

 1. Kommer tydligt ihåg rottweilern som drog kalsongerna av pojken.

  Den hunden var INTE aggressiv, utan ouppfostrad och busig, detta kunde en initierad se på direkten.

  Det tragiska öde hunden fick genomlida borde resulterat i ett mångårigt fängelse straff för den hänsynslösa ägaren.

  Hur gick det med den saken egentligen? Har ägaren fått stå till svars för sitt grova djurplågeri?

  Gilla

  • Hej
   Det vart ett fruktansvärt tragiskt slut på allt detta och jag försökte att vädja till ägaren att jag ställer upp och hjälper dem, men tyvärr så hörde jag inget av henne.
   Här är länken till hur det sen gick, men jag varnar för hemska bilder.
   Brunnsparken
   Det är så jävla hemskt så att det inte finns ord för det och att våra myndigheter inte kan ta hand om en sån här problematik på rätt sätt är för jävligt!
   Med vänlig hälsning Seth

   Gilla

 2. Hej
  Som ex sambo till Seth, så kan jag intyga att han aldrig skulle rekommendera avlivning i en första bedömning, utan det ser han som en sista utväg! han anser att man först och främst måste se över alla möjligheter.

  Kram på er alla hundägare!
  Gittan

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s