Hundrädsla, Niclas tycker till!


I dag vart jag uppringd av en kille som heter Niclas och Niclas började med att fråga om jag höll på med hundar och kennel och jag svarade att det gör jag, men hjälper i första hand människor och hundar som har problem, som populärt kallas problemhundar.

Efter att Niclas lagt fram sin fråga angående rottweiler och att den var en farlig ras och att jag då fortfarande ville fortsätta diskussionen förvånade honom då jag själv har en rottweilerhane och förstod hans oro för det han känner.

Niclas största rädsla är rottweiler som han träffar på eller ser i den miljö där han befinner sig och att han skall konfronteras i ett möte.

Men efter att ha pratat ett tag med honom då jag själv har en rottweilerhane och förstod hans specifika frågeställning som egentligen inte handlar om direkt hundrädsla utan vad som händer om man blir biten av en så pass stor hund med sin enorma kraft, vad händer då, hur pass allvarligt blir jag skadad, kan jag skydda mig på något sätt.

Niclas tycker även att man inte skall få gå med sin hund lös på gator eller någonstans där det finns en risk att det blir ett möte mellan hund och människa.

Varför har då Niclas den oron ? finns det fog för det ?
Om man förstår hans oro som består i vad som kan hända då en hund biter en människa med ett bittryck som kan krossa en hand eller något av de ben vi har i kroppen då vi har raser som har den kapaciteten.

Niclas menar att en hund helt plötsligt kan snäppa och få för sig att bita någon till synes helt oprovocerat i hans syn,  är det så ?

Det händer hos människan, som ”Flink”  i Falun, utbildad officer som helt plötsligt gick ut i uniform och sköt ett flertal personer totalt helt oprovocerat.

Niclas har nu tagit sin oro och rädsla så långt att han funderar på och ville ha råd om var hittar jag och vad finns det för skyddskläder som skall skydda honom då han blir attackerad av en hund och i det här fallet, främst en rottweiler.

Jag har själv en rottweiler, Gunvald och han är mitt allt, men hur uppfattar andra människor honom ? För mig är han mitt allt som jag litar på, men för andra så ser han ut som en stor kamphund som man respekterar och blir rädd för om man möter honom på gatan.

Hur skall man då tolka det som hundrädd ?

-Jag litar på hunden och ägaren.

-Vissa som möter mig och Gunvald på en promenad blir rädd.

-Är det jag som inger ett osäkert intryck med Gunvald till den som möter oss.

-Är det hunden som inger ett osäkert intryck  till den som möter oss.

-Känner jag mig ”Macho med Gunvald”?

-Är Gunvald en hund som har ett utseende som kamphund.

Det här är en del av de frågor som jag gärna vill att vi debatterar och tycker till om, för om vi inte gör det så motverkar vi vår egen möjlighet att få gå med våra hundar på gatan, utan munkorg, mm.

Vi börjar här så får vi se vad det leder till, om!! ni vågar tycka till.

/Seth
insecurity_grande

6 svar till “Hundrädsla, Niclas tycker till!

 1. Ping: Äcklad av hundar – så kan man också säga | Hundcoachen Seth Sjöblom

 2. Ping: Blogginlägg om rottweilers | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 3. Ping: Blogginlägg om rottisar | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 4. ☆ Marit ☆

  Oftast är det ägarproblem som gör hur hunden blir. Gäller stora som små hundar. Vi hade en rottweilertik och hon var världens goaste hund! Små hundar är ofta skälliga och ettriga pga att dom är bortskämda!
  De är min åsikt 😉
  Ha en bra dag!

  Gilla

  • Hej
   Jag förstår vad du menar, men när det gäller människor som är hundrädda så hjälper det inte att du och jag och andra tycker att vi har världens snällaste hund. Dom som är riktigt hundrädda dom är rädda och då spelar det ingen roll vad vi tycker och tänker om våra egna hundar utan vi måste försöka att respektera dem och göra det vi kan för att inte utsätta dom för konfrontationer med våra hundar.
   Med vänlig hälsning
   /Seth

   Gilla

  • ☆ Marit ☆

   Ja, jag vet hur det är med personer som är hundrädda. Det spelar ingen roll om det är liten eller stor hund då. Man måste respektera alla. Så e de bara.
   Glad Påsk till er!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s