Ögontjänarevalpen.


Vilja är tre månader nu. Lär sig pö om pö vad hon får och inte får och lär sig mer – så att vårt liv blir mer samkört och fungerar smidigare ihop. Hon kan vissa kommandon bättre, medan andra är på gång. Och hon lyder bäst när vi ser varandra, för annars verkar hon känna sig som osynlig. Som alla barn.

Hon får inte gå in i badrummet vilket är så frestande eftersom Gunvalds mat står i tvättavdelningen och doftar himmelskt. Det finns också skrymslen i badrummet – som under badkaret – där vi kan ha missat att ta bort något eventuellt skadligt som fallit ner. Men hon längtar dit så himla mycket.

Snälla?
Valpögonen växer sig tiofallt stora och bedjande.
Något som känns bekant?

20140311_101503

Glömmer vi att stänga badrumsdörren så dras hon dit direkt, smiter in och sniffar runt. Men hon går ut direkt hon blivit påkommen och jag då säger gå ut. Får ibland visa med handen också, eftersom hon verkar låtsas att hon inte hört?

Då Vilja gått ut från badrummet eller innan jag ska gå in där och säger till henne att stanna så sitter hon för det mesta utanför och väntar troget. Belönar henne med när jag får ut med ett positivt braaa med Mimmi-piggrösten och kliar henne i nacken. Om jag hinner klia? Innan hon hoppar vidare i världen. Ofta framför mina fötter för att kolla om det händer något kul dit jag går.

20140311_101605_1

Jag tränar henne på att inte ens sticka tassen in över badrumströskeln, eftersom det är en så synbar gräns.

Men ibland frestar det ju om matte inte är inom synhåll – eller har lagt ett litet löv på badrumsgolvet som lockbete.. Då kan en liten tass smyga sig in.

20140311_101521

Men vår lilla ögontjänare kommer – precis som min dotter redan vet – att lära sig att mamma/matte ser och vet allt, nästan redan innan..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s