Bjuder upp till en vågad hum-bugg


Flera mycket annorlunda, vågade katt -och hundprodukter som man kan trilla på.

Exempelvis ”Pet Protector fästingskiva”som marknadförs som antifästingprodukt. Uppges fungera med en aluminiumbricka laddad med s.k. skalärvågor som fäst på halsbandet ska hjälpa hunden mot fästingar och löss? På människor sägs skalärvågor göra det här: ”Stärker kroppens bioelektromagnetiska fält och förhindrar därmed yttre elektromagnetiska vågor från att skada hälsan..”.

alkemi

Fästingskivans påstådda egenskaper:
Den lilla skivan (på hund/katt-halsbandet) kan eliminera loppor och fästingar.
Det är effektivt till hundar och katter i alla åldrar, oavsett vikt, storlek och ras.

Är effektivt mot fästingar upp till två års tid. Icke-toxisk och innehåller inga kemiska preparat. Ingen lukt.

Helt säker utan biverkningar och med 95% effektivitetsgrad.

Jag Google-sökte lite på skalärvågor och där finns ditt och datt på länkarna. Mest datt.

Gäller det bara insekter? Hur ställer man in så inte små husdjur störs, är det på vikt? Akvariefiskar, vandrande pinnar, hamstrar?

Värdefulla funderingar från bl.a medlemmen ”ceph” i en i min mening matnyttig kritisk diskussion på Flashback forum om fler ”mirakulösa grejer” som sägs vara vågbaserade:
”Gisses. Det enda man kan tolka ur det där är att plastbitarna strålar som fan, vilket låter värdelöst om man ska jaga bort insekter (allt strålande och alla fält i våra egna bostäder räcker ju inte ens för att jaga bort myggjävlarna så uppenbarligen besväras de inte alltför mycket). Fästingar är inte insekter… Hur vet de att de funkar på den lokala faunan, för övrigt? Eller har de samlat in varenda småkrypsplåga som drabbar husdjur i hela världen och skapat särskilda clip för dessa?
Så ja. Tic Clip har plastbitar som enligt dem själva strålar intensiv EM på något sätt (det är ju för fan revolutionerande, varför husdjursprylar när man kan fixa sig ett Nobelpris?) och Shoo!Tag skapar ett …öh, kraftfält (Nobelpris igen?). Tydligen är varje insekt känslig för särskilda frekvenser, vad de nu menar med detta.
Är det en särskild frekvens för varje art? Det finns över 40 arter stickmyggor bara i Sverige… Eller är det en per individ, så varje plastbit klarar bara av att jaga bort en enda individuell insekt? Gäller det bara insekter?”

Tron försätter som bekant berg och när (placebo)-effekten uteblir, kan bortförklaringar ges med mer svammel, som att användaren gjort lite fel. Behöver fler, annorlunda laddade produkter, eller kanske utstrålar för negativ energi? Orkar ni en dans till, i en annan hum-bugg?

Läkemedelsverket förbjuder försäljning av Ionosil Kolloidalt Silver med olika påståenden om läkemedelseffekt – eftersom det marknadförts så här, vilket kan få patienter att undvika sjukvårdbehandling för allvarliga sjukdomar:
”Påståendena framställde Ionosil och kolloidalt silver i allmänhet som effektivt mot sjukdomar som cancer, malaria, reumatism, bältros, KOL, TWAR, borrelia, multipel skleros, ebola, psoriasis, kräksjuka, reumatisk värk med mera.”

9 svar till “Bjuder upp till en vågad hum-bugg

 1. Ping: Ska vi ta en VÅGAD hum-bugg? | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 2. Jag tror att skolvetenskapen vet väldigt lite om både det ena och det andra – och därför ”hugger” dess språkrör direkt ned på sådant som ej med hopplöst föråldrade vetenskapliga metoder kan förklaras.

  ”Inga dödsfall från kosttillskott men 783000 dödsfall av läkemedel”

  Gilla

  • Lägg bara för allt i världen inte på mig epitetet språkrör för någonting, om du inte känner mig! Och samtidigt tack för att du kommenterar!

   Det är oavsett, fruktansvärt när människor och djur dör ”i onödan” – speciellt av hjälpinsatser! Det mest fruktsamma vore att från alla håll öppensinnat skaffa sig kunskap om så mycket som möjligt – och integrera, vilket verkar göras från vissa håll.

   Men det är tyvärr svårt att jämföra antal % naturläkemedelskador och dödsfall med ”Skolvetenskapen” som har statistik med strikta register på läkarförskrivningar av läkemedel.

   Att skolvetenskapen skulle vara föråldrad, hur definierar du det?

   Både ”naturläkare” exempelvis inom den kinesiska medicinen har en lång historia och den klassiska skolmedicinen, med basen från Hippokrates cirka 460 f.Kr.-370 f.Kr baseras
   teorier och erfarenhet därav. Forskningen inom homeopati andra ”naturmedicinskolor” verkar inte så lätt kunna specificera varför något fungerar – stämmer inte det? Moderna läkemedel tas fram i laboratorier, från grunden baserad på vet(en)skap om olika substanser. Man ska inte heller tro att allt från naturen är hälsobefrämjande.

   Med Vänlig Hälsning från Victoria, bloggredaktör, som ser fram emot svar och ytterligare funderingar och åsikter

   Gillad av 1 person

  • Tack så mycket – Victoria – för Ditt goa svar.

   Nej – jag lägger ej ”titeln” språkrör på Dig.

   ”Det mest fruktsamma vore att från alla håll öppensinnat skaffa sig kunskap om så mycket som möjligt – och integrera…”

   Instämmer.

   ”Att skolvetenskapen skulle vara föråldrad, hur definierar du det?”

   1. Att skolvetenskapen bl a har kastat sambanden mellan kost och hälsa på soptippen. Det yttrar sig i läkarutbildningen så – att av ca fem års utbildning – så ägnas ca EN dag åt det ämnet. All övrig tid går till att lära sig att ställa diagnoser och förskriva mediciner.

   Varför ?

   Det är läkemedelstillverkarna som i allt väsentligt står för ”forskningen”.

   2. Som princip så har även skolvetenskapen = läkemedelstillverkarna kastat tusenårig kunskap om sjukdomars upphov och bot på soptippen – till förmån för s k moderna syntetiska mediciner.

   Jag tycker att det istället borde kunna vara både och = vara en samverkan mellan urgammalt och nytt.


   GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?

   Mitt svar på det är ja – därför att med dr Annika Dahlqvists artegna = hälsobringande LCHF-kost = bara ca 20 % av socker och kolhydrater – till förmån för mera av animaliskt fett och ekologiskt vegetabiliskt fett av typ kokosolja och olivolja, sedan mer än fem år tillbaka, så har jag blivit av med min livshotande kärlkramp sedan drygt tre år tillbaka.


   Jag är lagom viktig = jag mäter 1,81 m över marken jag går på, väger ca 70 kg och är numera frisk som en nötkärna = jag har ej ont någonstans och äter inga mediciner – trots att jag är drygt 74 år LivsErfaren.

   Om detta skrev jag ett brev till en kompis om 2013 – och det finns på nätet här. Professor Göran Sjöbergs kåseri om livsfarliga kolhydrater går ej av för hackor heller – om hen så säger.


   Jag köper numera också företrädesvis sådant som är ekologiskt odlat = sådant som ej är gödslat med rötslam, konstgödsel och ej är sprutat med bekämpningsmedel.

   Tränar gör jag aldrig – men en timmes promenad i lugnt tempo blir det som vanligast varje dag. Det har jag hållit på med sedan mitten av 1970-talet. Det mår min Kropp helt enkelt utmärkt bra av.

   Med bästa hälsning // Josef

   Gilla

  • Hej igen Josef. En sak som slog mig var, att inlägget handlade om skalärvågor och kollodialt silver och du kopplade det till Skolmedicin. Hur gick dina tankegångar där? För jag har ju surfat runt en del (borde ha egen surfingbräda!) och när jag hamnat på en sida som t.ex hos Anna Wahlgren/KMR (Scientologernas undergrupp – 3 som jag tycker är otroligt människofientliga), där finns det länkar till sådant jag anser är humbug. Ska tillägga att jag arbetat rätt ihärdigt emot en viss förföljelse av föräldrar ger sina barn med psykiatriska eller neuropsykiatriska diagnoser medicin för att underlätta eller rädda sina barns liv. (Länk till min blogg följer nedan.)

   Däremot är kostvarianter och insikt i vad 17 det är i vår mat – helt OK för mig! Funderat på LCHF, men det togs inte väl emot när jag bara skrev en kommentar och varnade för att börja med ny kost utan läkarkontakt innan, speciellt om man har en sjukdom. Förstår inte varför det nästan ansågs som en attack mot ”de troende”? Jag är inte ovänlig.

   Jag har ett barn med npf-diagnoser och svårinställd typ1-diabetes och det jag varnade för var LCHF-kost för unga med diabetes, eftersom vår dotter var nära att dö av det. Läs, vad tycker du? Du verkar vara en resonabel man: Vår dotter nära döden två gånger på familjehemmet – av LCHF.

   Mvh Victoria
   Vi höres, antar jag? Brukar nämligen inte kunna ställa dessa frågor utan påhopp.

   Gillad av 1 person

  • Hej – Victoria – och tack för Ditt svar och Dina frågor.

   Jag har läst länken: ”: Vår dotter nära döden två gånger på familjehemmet – av LCHF.” – och det var en förskräckande läsning – minst sagt. Kan ej annat än uppfatta det som att det var amatörmässigt skött från de flesta inblandade – exklusive Dig.

   ”Jag har ett barn med npf-diagnoser http://attention-riks.se/npf/om-npf/ och svårinställd typ1-diabetes http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Diabetes-typ-1/ och det jag varnade för var LCHF-kost för unga med diabetes, eftersom vår dotter var nära att dö av det.”

   Den här kombinationen är ju ej så enkel att hantera – men jag tror ändå att det går med en väl vald kost och rätt mängd medicin att i vart fall mildra besvären. Inslag av LCHF kan ju fungera ibland – och ibland ej alls. Det hänger ju samman med åt vilket håll blodsockernivåerna ”rusar”.

   Men var finns idag läkare som känner till något om kosten betydelse för en god hälsa ?

   Som sagts – så lär det vara så att i läkarutbildningen – som spänner över 4-5 år – är EN dag avsatt för att lära sig om sambanden mellan kost och god hälsa.

   All övrig tid ägnas åt att lära sig att ställa diagnoser och förskriva mediciner.

   Det hänger samman med att det är läkemedelsföretagen som numera – i allt för hög grad – förser utbildningsanstalterna med de pengar som de måste ha för att kunna bedriva verksamheten.

   Så kvar står att vara sin egen doktor – avseende att ”känna efter” vad jag mår utmärkt bra av att äta + att ifall jag ändå blir mer eller mindre sjuk – i första hand söka på nätet efter kunskap om vad det kan hänga samman med – och sen åtgärda det.

   Räcker ej det så får jag då ”krypa till korset” och rådfråga en läkare som ej har en susning om sambanden mellan kost och hälsa. Men där är jag ej ännu – trots mina drygt 74 år på nacken.

   Det här med skalär energi är ett relativt nytt begrepp för min del – och lite om det här. Huruvida det som finns att läsa där är relevant eller ej – det har jag ej någon uppfattning om än så länge.

   Med bästa hälsning // Josef

   Gilla

  • Tack för länkar och råd. Inte haft tid att läsa men nu vet jag var dina länkar finns Josef. Ha en trevlig helg!
   Mvh Victoria

   Gilla

  • PS. För att få en än jämnare naturlig normalt låg blodsockernivå – så kan en rågad tesked ekologiskt potatismjöl – utrört i ca 0.5 dl kallt vatten (kommunalt kranvatten är ej alltid ett tjänligt livsmedel) – som intas före varje måltid – vara ett gott tips. Därtill så lär det kunna bidra till att de goda bakterierna i tjocktarmen får vad de behöver för att trivas.

   Jag har själv testat det här under några veckor – och jag kommer att fortsätta med det.

   Gilla

  • Låter bra! Tack Josef!

   Victoria

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s