Hoppsan hejsan vad hoppigt det blev.


Vilja är en pigg tjej som rusar omkring som alla valpar. Hon är lättlärd och behöver mycket stimulans och utlopp för sin energi. Nyfikenheten vet inga gränser och hon muntrar upp hela tiden med allt sitt bus, som att brottas med en fårfäll, dra iväg med världens största kudde eller..

När vi ska över vår låga trädgårdsmur ställer hon sig ibland på bakbenen med tassarna på för att hon vill till andra sidan. Stor gräsplan, spännande lukter, roliga löv, skogsparti. Varje gång innan vi ska över, när jag klappat på muren och hon kommit så har jag lyft över henne och sagt hopp och berömt mycket positivt. Så gjorde jag också när min dotter höll på att lära sig prata. Om hon sa något som lät som ett riktigt ord så visade jag och lärde jag henne något om betydde något fast ett riktigt ord som funkade. Tydligen är det också bra när valpar gör något.

20140223_180046

Idag när hon ville över hoppade hon själv över muren in på gräsmattan. Och igår hoppade hon upp i soffan – där hennes stinkande tuggben och tjurmuskel fanns. Hoppa ner gör hon på en mjuk hundmadrass nedanför. Vi försöker vara rädda om hennes ben under tillväxten. Men hoppsan vilken liten strong Vilja!

Men måste se till att hålla igen på hoppandet eftersom hon fortfarande växer. Hon har växtknölar på benen och hon ska så klart inte ska belastas för mycket. Hur mycket vilja valpen än har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s