Mimmi Pigg-röst vid inkallning?


Vilja verkar komma till alla andra när de kallar in henne ute. Förutom till mig.

minnieInomhus går det bra för oss, men inte ute. Nu är det ju jag som tar ut henne jämt och upptäcksfärden kanske blir en så intresssant upplevelse så hon blir  distraherad av att upptäcka allt? Eller jag kanske blir tagen för given? Jag försöker hela tiden så klart.

Enträgen vinner? Förutsatt att man gör på rätt sätt.

Bäst funkar det när flexikopplet är ganska kort, så jag får bättre kontakt med henne. Vilja busar mest när hon är ute med mig..

Men grannkvinnan som själv har hund och Vilja träffat tre gånger kan kalla till sig Vilja med Mimmi Piggröst och klapp i händerna.. Och andra mer hundvana gör det samma.

Vilja förstår och lyder Seths olika hundläten som han demonstrerat; som att nu är det säkert; fortsätt utforska eller kom genast hit; nu är det inte säkert.

Jag försöker göra som de jag sett, men känner mig kanske inte helt bekväm med pipig röst? Vi ska ta en session med inkallning och lite annat grundläggande. Jag behöver göra mig mer intressant, lekfullt, klappa händerna mm för att locka till mig Vilja. Och självklart berömma ordentligt varje gång hon kommer eller lyckas följa ett kommando. Jobbar på det redan, men behöver mer rätt tänk.

Detta är en intressant resa för mig, att lära mer om hundar från valpstadiet och framåt då jag själv går framåt med Vilja – men med lite hjälp och råd åt gången när det passar i Viljas mognad.

/Victoria

Ett svar till “Mimmi Pigg-röst vid inkallning?

  1. Ping: Ögontjänarevalpen. | Seth Sjöblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s