Mail om hjälp – ägaren beskriver problemen.


Hej Seth. Jag har en schäfertik på snart 5 år.

Jag har problem med att hon nafsar och hänger sig fast i mina ärmar på jackorna när hon blir frustrerad. Hon släpper inte och det gör ont, trots det ”bara” är nafs. Det kommer i olika situationer. Det kan komma vid träning, om jag trampar henne på en tass, om vi möter ngn hon inte ”gillar” m m.

Har problem med hundmöten där hon gör utfall och svår att avleda. T o m en boll som hon inte släpper när vi busar eller tränar, släpper hon vid hundmöten.

rädd hundVi har vid samma område haft 2 incidenter där hon blivit påhoppad av annan hund, och bägge gångerna var hon kopplad. Detta har satt sina spår och när vi närmar oss den platsen så åker svansen upp och hon är beredd. Det räcker att hon ser en annan hund lös på den platsen, 100 meter bort, och den andra hunden bryr sig inte alls om henne. Så denna minnesbild gör sig påmind.

När vi stannar och pratar med ngn person, så kan hon lägga sig ner, men ibland gör hon utfall mot person och såklart reagerar dessa och backar, och då blir hon ännu påstridligare i sitt beteende. Skulle min andra äldre hund få gå fram o hälsa och inte hon, då hoppar hon på den gamla och skall ge igen på henne. Gillar inte detta heller då min gamla hund inte säger till henne och har aldrig gjort.

Jag skulle gärna vilja tävla med henne, då hon har bra kapacitet, men att ha hundar på nära avstånd, gör att jag avstår. Rädd/orolig för vad som kan hända.

Det känns som om dessa problem är svåra att lösa för mig. Men jag vill gärna ha dina åsikter hur jag går tillväga. Man måste se hennes beteenden för att förstå vad jag menar. Det är svårt att ge tips som passar just henne och mig, utan att ha sett oss.

Hälsningar

2 svar till “Mail om hjälp – ägaren beskriver problemen.

  1. Laila Javarus

    Hej jag har en rottis hane som är 14 månader som jätte go inomhus men när vi är ute gör han utfall mot allt han drar så jag åker omkull försöker bita när han blir tillsagd kommer någon och hälsar på är han först snäll sen bits han.Goda råd skulle behövas, orken börjar ta slut🤔

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s