Sy själv regntäcke till hunden.


Har ni sett priserna på hundkläder? Zeeeezus! Jag är inget stort fan av att klä ut hundar till människor. Speciellt inte i förlöjligande halloweendräkter. Men det finns ju praktiska orsaker för att värma och hålla hundar torra.

Vår lilla 13 veckors valp Vilja – lhasa apso, papillion/yorkie – är ju helt ovan vid kläder. Hon vägrade gå en centimeter i sitt regntäcke vi fått med, det var jättefint och varmt med rejäl teddyfodring. Kanske lite stort ännu och klumpigt, via att det också gick mellan frambenen för en torr mage ,så att hon kände av det för mycket?

Hon vägrade gå i det, men struttade så klart iväg direkt jag tagit bort det. Men fryser så hon darrar i regnet och vem vill göra det man ska då?

Jag gick på loppis och köpte billiga barnkläder i rätt material, som jag tänk ut innan; fleece, regnkläder, teddy och lite annat kul som kunde funka. Och som inte nödvändigtvis behöver kantas med sömnad. Men har köpt läckra kantband också.

Lade ut Viljas köpta täcke på golvet, kopierade och kollade med att lägga det på henne. Mätte henne också lite och funderade hur jag skulle klippa för att inte slösa på tyget och att det skulle gå runt en 3-dimensionell kropp utan att böka. Ingen fodring till att börja med eller för täckande på magen.

Den här enkla konstruktion kan jag tänka mig att använda för andra kläder, som en varm tröja eller något annat kul, faktiskt. Min dotter blev eld och lågor. Det var så roligt att göra något tillsammans. Vi får väl se..

20140213_122524

Jo, jag hade med Vilda i en korg/väska på loppisen – vilket jag alltid tyckt vara så himla onödigt löjligt. En hund är ingen accessoar. Men hon hade blivit nedtrampad annars. Hela tiden kikade hon ut under min arm. Sefteråt när vi lämnat alla människorna kurade hon ner sig i sin korg och somnade – efter en liten rastning. Hon verkade ha haft en spännande stund att titta på allt.

Nu återstår att få till den minsta regncapen och kanske träna med något mycket lättare jag snor ihop av lakanstyg för att hon ska vänja sig vid klädsel?

Hur har ni gjort, eller vad föreslår ni för att vänja henne så hon får lite ro när vi går ut?

Relaterade länkar, som när jag sydde något enkelt; omslag till liggdyna och hundbajspåshållare till hallen

Detta är viktiga punkter att mäta innan nästa steg. På sajten Sew it Love It finns massa kul att spana in.

sewing

Lycka till! Det är jättekul. Har lite bling också, får se vad dottern – och Vilja – tycker.. Victoria

2 svar till “Sy själv regntäcke till hunden.

  1. Ping: Konsumentinformation om FÖR billiga hundkläder. | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  2. Ping: Göra Agilityhinder själv | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s