Hunden som inte gick på golv – forts. Möte 2-3.


Det intressanta fallet om en hund som nu är tre år och sedan 6-månaders ålder undvikit att gå på golven. Här beskrivs den första konsultationen med Seth. Här kan ni läsa en ögonvittnesbeskrivning av hela processen.

Efter första mötet så har det tagits bort mer av det papper som täckt golven och den öppna ytan har mer och mer avdramatiserats. Varför har nu det helt plötsligt blivit okej att gå på golvet för henne? Det är ett antal faktorer som spelar in som, ökat självförtroende genom den kognitiva träningen, tiden som går och möjlighet att hon själv får vänja sig vid golvet och att hon från första början fick ta ett eget beslut att beträda golvet.

20140206_162954

Jag berättade för ägarna att då vi löser de första knutarna i problematiken så kan det vara så att nya underliggande ej idag synliga problem kommer fram eller att vi öppnar Pandoras ask och att hon uppvisar en positiv förändring.
I detta fall så har vi nu sett en positiv förändring i form av att hon vågar och gör nya saker som hon tidigare inte vågat göra som te.x. gå in själv i sovrummet, hoppa upp och ner i soffan från ett helt nytt håll, mm.

Idag så tog vi ett stort steg och det var intressant att se hur det skulle utveckla sig, men jag hade mina aningar som visade sig bli besannade efter ett tag då hon helt plötsligt vart stående fastfryst på det tidigare nu öppnade golvet som hon ändock nu har vant sig att röra sig fritt på.

Jag hade tagit bort en stor bit papp i hallen på väg till sovrummet och reträttvägarna började att minska och det innebar att hon inte visste hur hon skulle hantera situationen.

Före det så engagerade vi henne på den öppna golvytan genom att sitta ner och hon fick komma fram och vi lät henne leta godisbitar hos oss tre som satt på golvet. Hon rörde sig ganska obekymrat mellan oss och då ville jag prova att se om jag kunde få henne att sitta och i bästa fall att lägga sig på golvet bredvid mig.

20140206_163212

Hon hade tydligen inte satt sig eller lagt sig på det öppna golvet på ca 3 år men nu gjorde hon det, så det kan vi räkna in som ett stort framsteg i rehabiliteringen.

Nästa gång så är planen att ta ut henne i Göteborg för att påbörja en avslutad socialisering som slutade då hon upplevde det som för henne vid ca 6 månaders ålder var ett trauma som har satt sig djupt i henne och vidare utvecklats till fler negativa handlingar.

Fortsättning följer.
/Seth

2 svar till “Hunden som inte gick på golv – forts. Möte 2-3.

  1. Ping: Gästinlägg-Hunden som inte ville gå på golv. | Seth Sjöblom

  2. Ping: Hunden som inte gick på golv – första mötet. | Seth Sjöblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s