Att hjälpa när det betyder mest


Tänk vad många förutfattade meningar som vi har med våra hundar då vi vill vara den perfekta hundägaren då vi umgås med andra hundar och deras ägare, vi vill visa att vi har kontroll på ledarskapet mellan mig och hunden för dom som man träffar.

Man vill visa att hunden lyssnar till sin ledare, man gör mer eller allt för att man är en ledare för hunden. Men hunden funderar.. ”Vad handlar det här om …så här gör du inte annars ”

Hur som helst, jag träffar hundar och ägare med problem nästan varje dag i veckan och oftast så är det en underbar känsla som jag får då ägarna av hunden lägger hela sitt hjärta för att få hunden att anpassas in i familjen och då är det med kärlek.

För en vecka sen ringde en gammal dam till mig och berättade att hennes lilla blandras drog omkull henne förra vintern och hon bröt lårbenet. Inte konstigt om man går med en krycka och det bara är is..

Hon ville höra vad jag kunde hjälpa henne med, om hon kunde få några små råd. Ekonomin var ett stort problem då hon levde själv på sin lilla ålderspension som antagligen inte räcker mer än till att betala hyran och till en enkel kost..

Jag erbjöd mig att komma till dem och träna hunden så att hon sen kan ta normala promenader utan stress. Och för det vill jag ha en kopp te och goda bullar.

bulle

När jag pratade med damen kände jag att: ”Vilka fina människor det finns!!! Dom som bryr sig om sin livskompanjon, hund eller människa.”

Det är tänkvärt.

Absolut. Jag kommer att besöka denna fantastiska dam och hennes hund kommande vecka. Dricka te, äta hembakade bullar och hjälpa dem till en sista ansträngning där dom känner att dom skadar inte varandra med det som jag hjälpt dom till. Om det funkar (det kommer att funka!) då blir jag glad, nöjd och känner att – nu fick jag en BONUS.

Mvh

/Seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s