Hjälp skotträdda hundar under nyårshelgen


Seths råd för att göra det lättare för skotträdda hundar är – att redan innan vänja dem vid hundbur – så att den är en riktigt trygg och mysig viloplats. Ställ under kriskvällarna buren i ett rum så långt inne i bostaden som det går. Lägg en filt över den och ha på musik i rummet.

Nyårssmällarna började som vanligt redan i mellandagarna. Man kan kanske prova att gå ut och snacka med dem som smäller. Förklara att hundar kan bli otroligt stressade och vissa hundar kan ligga och skaka i timmar eller får lugnande för att klara nyårsnatten  Och att det nu  är förbjudet enligt lag att smälla smällare i tätbebyggt område. Det går lätt att leta upp en plats en bit bort istället för mellan husen.

Radion var på rätt högt här hemma en kväll. Gunvald blir bara grymt förbannad! Han undrar vad som händer, kollar i fönstret, skäller och vill vakta på oss. Men lugnar sig något med musiken som maskerar ljuden utifrån lite.

Det bästa är förstås att långt innan träna hunden för att vänja den vid skottljud. Om detta nyår blir jobbigt, så finns det iaf några månader till påsk att hjälpa er hund.

Klema inte. Ungefär som när ett barn trillar och slår sig. Rusar man dit med bekymrad min och dramatiskt uttrycker hur hemskt det var och att det är synd om barnet – då är ju risken stor att när barnet söker stöd hos er – så reagerar barnet precis som ni.

Stay cool!

bulldog hat

Ha ett riktigt fint nyår
och ett hundans bra 2014!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s