Seth på benen igen


Seth har haft lite otur det senaste. Inlagd på sjukhus med skyhög sänka (200) pga gallinflammation med lite antibiotikadropp och en gallstensten som vandrade vidare av sig själv tillslut.

Och så en vurpa så han inte kunde stödja på ena benet. Från ortopedakuten med felställd diagnos och liggläge. Sedan släpa sig fram på kryckor till kiropraktorn. Det var ingen sträckning. Diagnos; pga vurpan hade ischiasnerven hamnat i kläm i ett diskbråck. Tack sjukvården för att Seth fick tillbringa flera timmar på ortopedakuten sittande i en rullstol på rumpan där det smärtade och även hans höga smärttålighet var överbelastad. Och dessutom fick han betala besöksavgift för det och sjukresor. Och det bidde ingenting mer än en fel ställd diagnos. Inte första gången heller – vården är för underbemannad.

Hos det privata alternativet kiropraktorn fick han en försiktig mjukdelsbehandling då hon knådade och stretchade. Efter ett par dagar liggande och fortfarande med smärta i det närmaste släpande sig fram på kryckorna kände han att kiropraktorbehandlingen gjort honom bättre. Även om han haltade värre än innan med större smärta – han har ju många skador från en lång tid i vildmarken – så släppte  Seth den sista kryckan och gick ut med Gunvald.

Gunvald vägrade nämligen bajsa tillslut när jag rastat honom några dygn.. Han bara lekte och hoppade omkring som en valp-kanin och kliade sig och rullade runt bland buskarna. Kändes som han drev gäck med mig.. Han älskar mig, är jätteöm och kärleksfull mot mig och tonårsdottern. Men han ser inte mig eller någon annan än Seth som sin ledare. Rasen är också en utmaning, särskilt hanarna – som enligt Seth beter sig som en  annan ras än tikarna – som är tuffa nog. Läs på den blå länken ovan.

jumpNär Seth tagit över kopplet så kom den första efterlängtade högen på över ett dygn – trots mina täta rastningförsök precis innan.

Djur vet hur man visar sitt missnöje otvetydigt. Känns det igen?

Sedan dess har Gunvald varit pappas pojke mer än vanligt. Han blev orolig när Seth inte var som vanligt. Men nu är det bättre, underbart för oss alla!

Mvh Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s