Att förtjäna förtroendet som flockledare


Under Seths vilmarksliv med totalt 300-slädhundar till tävling och turistutflykter var han deras ledare. Med ett bestånd av 75 hundar samtidigt gick han till det stora skogsrastningsområdet och kallade, så kom alla hundar rusande samtidigt.

Vissa som passade bättre ihop var också placeradetillsammans. Så det fanns flera hundflockar. Men även med denna stora mängd hundar i olika familjekonstellationer så bråkade de inte med varandra ihopsläppta på rastning. Alla hundar var trygga under Seths ledarskap.

En ledare som inte utses av flocken, medarbetare, anställda kommer inte att fullt ut kunna få med sig en grupp och avvärja konflikter. Förtroende är något man måste förtjäna. Och självklart – inga hårda straffande metoder!

kär g4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s