Hercules examensdag med Seth


Idag gjorde jag ett återbesök hos Hercules, Sofia och Niklas för att få se hur det gått för dem med Hercules träning. Så här började det med Hercules.

Hercules 2

Här är en tillbakablick från det första mötet då jag möte Hercules med en munkorg på sig och två nervösa hundägare som mer eller mindre gett upp hoppet men envist kämpat vidare.

Hercules problem var att han gjorde utfall mot människor och problemet eskalerade mer och mer.

Dom hade fått en stämpel av att ha en galen hund speciellt i sitt kvarter och självklart innebar det  att förtroendet mellan Hercules och husse och matte sjönk mer och mer och till slut så drog dom sig undan människor och tog bara promenader där man kan vara ”säker” på att inte stöta på andra människor.

Vi hade en lång pratstund hemma hos dem där jag fick chansen att studera Hercules och hela deras miljö för att kunna sätta fingret på problematiken.

Husse och matte gjorde väldigt mycket för sin hund på ett väldigt bra sätt, men dom saknade kunskapen och rätt verktyg för att själva klara upp ett så allvarligt problem. Dom hade kunnat gjort det lätt för sig och låtit Hercules somna in.

Vi var ute och jag studerade när matte gick med Hercules och visst såg jag att det var en hund som förmodligen varit i riskzonen för avlivning eller munkorgstvång.

Jag frågade om dom varit nere i centrum där det var väldigt mycket folk, svaret vart ”NEJ” så jag bad dom att vi tar bilen och åker dit med Hercules och ser hur han beter sig efter våra 2.5 timmes träning hemmavid. Jag kan lova att det var två väldigt nervösa hundägare som plockade ut Hercules ur bilen vid ett mycket tätbesökt centrum.

Vi tränade på det som vi gjort tidigare på dagen, både matte och husse fick gå med honom runt människor och läsa av hans kroppsspråk och det gick med glans.

Idag vid mitt återbesök med samma vända till centrum så gick matte avslappnat med Hercules bland människor och stod även vid in och utgången till köpcentrumet med människor strykandes förbi Hercules som bara helt lugnt och avslappnat stod där.

Hercules

För mig är det enormt glädjande att se denna vändning och att Hercules har en husse och matte med ett enormt engagemang och vilja att rädda sin älsklingshund.

Matte som är höggravid, har varit varje dag nere i centrum och tränat Hercules med det som jag ville och det tycker jag säger allt!

Det kommer att betyda mycket för en framtida familj.

Grattis Sofia, Niklas och Hercules

mvh

/Seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s