Brunnsparkens-rottisen ihjälsvulten


Det har varit många turer runt den rottishane som attackerade en 6 årig pojk.

Jag som tränar hundekipagen med beteendeproblem och blev intervjuvad av GP angående Brunnsparken-incidenten. Tyvärr blev jag felciterad i GP, men jag skrev på min egen blogg om vad jag egentligen menade: Mitt svar

Många höjde rösten och tyckte att hunden bara lekte och det fanns ingen agressivitet bakom detta beteende. Enligt mig så var det dåligt ägarskap, bristande uppfostran som ledde till hög jaktlust och kampvilja som förmodligen utlöste attacken. När hunden fick så mycket motstånd från de som försökte hjälpa till och hunden ändå vände tillbaka mot pojken när den leds därifrån – det anser jag tyder på brister som kan vara förödande.

Ett mentaltest på den här typen av hund ger inte alltid en rättvis bedömning, för man bör utreda mer om hundens sociala miljö och eventuella problem och göra en ingående diagnos av beteendet hos hundens hemmiljö, ägaren – enligt min åsikt.

Jag uttryckte mina farhågor om att hunden med enbart lydnadsträning skulle kunna komma att bli inblandad i liknande händelser i framtiden. Jag var övertygad om att problemet låg på beteendenivå och erbjöd i mitt inlägg att bidra med min kunskap.

Att hunden själv skulle bli offer för en sådan grymhet från sin matte – det fanns nog inte i någons föreställningsvärld.

Det är otroligt tragiskt det som nu har skett där hon som ägde hunden lämnade den för att självdö. Det stora lidande som den oskyldiga hunden blev utsatt för är så sjukt grymt att man mår illa.
rottisbild

Polisen testade hunden när de hittat den och satte munkorgstvång på den ute i allmänheten. Ägaren skulle också genomgå lydnadsträning med hunden och sedan uppvisa hur det gått.

Något annat som jag undrade när jag läste om påföljderna efter Brunnsparken var att: Hur kan polisen anse att hunden var lämplig att vistas ute bland folk innan man kan visa upp att den har rehabiliterats ? Hunden hade fortfarande munkorgstvång. Är den då rehabiliterad? Hur god kontroll hade polisen på ägare och hund? Hur följde polisen upp detta efter att hunden var godkänd?

Ägaren av hunden är en skam som det inte finns ord för med det hon gjort. Undrar om polisen någonsin kollade upp henne och vad de isf tittade närmare på? Var hon en passande hundägare och hur nära följde polisen upp ärendet efter munkorgstvånget och såg till att hundträningen blev genomförd?

Spontant känns det relevant att kolla upp vissa hundägare. Vem var hon, varför gjorde hon så och var tog hon vägen?

Jag vill avsluta med att jag beklagar det inträffade och hoppas att den ansvariga ägaren får ett hårt och lämpligt straff för det inträffade.

Rösta vid sidan av här.

2 svar till “Brunnsparkens-rottisen ihjälsvulten

  1. Ping: Press-citat taget ur sitt sammanhang svartmålade Seth | Seth Sjöblom

  2. Ping: Rapport om Brunnsparkens-rottisen | Seth Sjöblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s