Kastrering av Gunvald.


Hej..nu har jag tagit beslutet att fysiskt kastrera Gunvald min Rottis på 4.5 år…Ojj vilket svårt beslut !

Varför gör jag nu detta ? Jo där vi bor i dag så har vi jättemånga tikar runt oss och så fort det är en tik som löper så slutar han att äta och har en otrolig stress.

Jag gör det för Gunvalds skull och hoppas att det blir bra, testade tidigare med kastreringschip och det funkade bra. Man kan testa med en tidsbegränsad, kemisk kastrering för att se om hundens beteenden förändras då. Det är vägvisande om ifall en slutgiltig kastrering med kirurgi kommer att ge önskade resultat.

naminsamling logga

Hade väldigt gärna velat få en kull från Gunvalds fina linjer. Hade ju hans pappa Rolf, men Gunvald är mjukare, vill kela mer . Så det känns som en förlust nu. Fått avböja förfrågningar om parning med Gunvald. Men han ska inte behöva må dåligt. 

Vad tycker ni om en kastrering i allmänhet? Eller tycker ni att jag tog fel beslut?

/Mvh Seth

5 svar till “Kastrering av Gunvald.

 1. Ping: Sjung för era djur! | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 2. Jag tycker det är jättebra att du kastrerar honom. Han kommer ju må mkt bätte nu är han slipper stressen med löptikar. Jag kommer åxå kastrera min så fort han närmar sig året. Ska man inte ha dom i avel eller är blandraser tycker jag man ska kastrera. Det är väldigt tabu att kastrera o det är konstigti mina ögon.. att kastrera en hingst eller katt gör ju folk jämt för att slippa problem….

  Gilla

  • Hej
   Jättebra åsikt du har och jag håller med dig.
   Gunvald skulle bli avelshane men som han mår med tre löpande tikar i olika omgångar i huset så tog jag beslutet att kastrera honom för hans skull.
   Men om du skall få rätt effekt på en kastrering så bör den ske vid ca 6 månaders ålder, då har han inte befäst något beteende.
   Med vänlig hälsning
   /Seth

   Gilla

 3. Ping: Gunvalds kastrering – del II | Seth Sjöblom

 4. Hoppas kastreringen har gått bra!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s