Gunvald hemma igen – gödd på renkött.


Vi är så glada. Gunvald rusade in i lägenheten, rakt förbi hela familjen och direkt in i köket. Först var det viktigt att inspektera matskålen och även köksgolvet, om vi hade tappat något ätbart där. Sedan nosade han vidare genom resten av lägenheten, sniffade på flyttkartonger och skannade av alla golv.

När Gunvald var klar med sitt, så hoppade han direkt upp i sängen där matte hade lagt sig – och trängde sig nära för att ligga sked som vanligt. Som att han bara hade varit ute på en kisserunda – inte varit hemifrån i sex veckor. Inget drama av separationen alls från hans sida. Och vi höll ner vår uppspelthet.

Gunvalds päls

Hans päls på huvudet kändes som dubbelt så len och dubbelt så tjock när matte gosade med honom, eftersom han körde upp hela huvudet till henne. Pälsen var nästan hal av glans.. Som den brukade vara i solsken innan – men nu glänste pälsen på riktigt, inomhus.

Sedan har han varit precis som vanligt och vräkt sig i vår säng, inte tittat åt renskinnet hans gammelmatte Gittan skickade med – som han har älskat att sova på under sex veckor. Vi lägger det på vardagsrumsgolvet i  vår nya lägenhet, så får han vila var han vill.

Gunvald har ju skämts bort ordentligt under sin tid i fjällen.. Tyvärr inga foton därifrån – än. Det finns tydligen en massa renar att ta hand om främst.. Men Gunvald har mått bra med sin gammelmatte, hennes sambo och deras renvallingshundar. Och han blev tydligen lite kär i en tik där i fjällen.. Han behöver helt klart en liten tik att vara med!

Vi fick inte bara ner Gunvald från fjällen – utan också en låda malt renkött som hundmat. Det förklarar ju den glansiga och tjocka pälsen. Det är en ny, helt ekologisk hundfoderprodukt av bara renkött utan några tillsatser alls och hårt kontrollerad av myndigheter. Hundfodret består av, det som blivit över vid slakt, nedmalet, med extra fett och större bitar av senor som är bra för hundarnas tänder. Det är Seths exsambo som gör hundmaten och som lärt sig om hundar under 15 -års samlevnad med Seth – Hundmannen..

Vi har stoppat in vår hundmat i frysen nu. Trots att vi trodde vår frys var full så gick det bra, eftersom hundmaten är förpackad i platta vacuumpåsar. Tinar lätt och är ett jättenyttigt hundfoder. Kolla fryspaketen nedan!

hundmat1
hundmat3
Hundmat2

3 svar till “Gunvald hemma igen – gödd på renkött.

  1. Ping: Blogginlägg om rottisar | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  2. Kan man beställa sådan hundmat?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s