Läs nu – innan din hund får livshotande värmeslag.


Vår fantastiska samarbetspartner DogNews – Sveriges mest lästa hundblogg med i genomsnitt 8057 läsare per dag – hade för fyra dagar sedan haft 4 000 läsare – då glädjande nog de flesta hade läst inlägget från oss: Att akutbehandla en hund vid värmeslag – som DogNews som samarbetspartner hade lagt upp på sin blogg . 

dognewslogga3ny

(Direktlänk till värme-inlägget här på Seths blogg:  
Att akutbehandla en hund vid värmeslag
.)

En helt anonym - men glad hund.

En helt anonym – men glad hund.

En hundägare, Tatjana – som förra våren fick hjälp av Seth för ett par beteendeproblem, som att hennes hund Pollux drog mycket –  hon har lyckats mycket bra med sin hund. Vi citerar Tatjana efter hennes mål med envis träning var uppnått: ”Med rätt kunskap, inställning och träning är allt möjligt! Så är det.”

Hon har skrivit några gästblogginlägg och berättat om träning och resultat, som när hennes Pollux fick lära sig att våga åka bil: Bilträning av obstinat hund.

Seth gav också Tatjana en genomgång om behandling av en överhettad hund.

En tid senare i slutet av juli 2012 hörde hon av sig till Seth och berättade om en händelse då hennes hund i sommarvärmen blivit överhettad.  Hon skrev ett starkt och rörande gästblogginlägg: Igår räddade jag livet på min hund.

En vecka innan hade Tatjana pratat med en kvinna om ett överhettningsfall som slutade med att en hund avled.

Tänk efter före – förebygg. Lämna inte din hund i bilen vid varmt väder, det behövs inte sol för att det ska bli kokhett i en bil.

Källa: Länsstyrelsen

Källa: Länsstyrelsen

Men olyckan kan drabba ändå. Så förbered dig på första hjälpen innan – med  kunskap, läs på innan det värsta händer. Det finns ingen tid att förlora utan du måste skrida till handling direkt för att rädda din hund vid värmeslag.

badhund1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s