Polisen sköt hund – trodde matte var sjuk.


AngelDog_pic_sizedEn ung kvinna i Göteborg somnade – polisen sköt hunden. Matten somnade tungt när hon var ute och solade på gräsmattan. Hon sov så tungt att folk trodde att hon var medvetslös och ambulans tillkallades, men vårdpersonalen kom inte fram till kvinnan så polis tillkallades. Hunden sköts så att ambulansvårdarna kunde ta hand om kvinnan – som verkade allvarligt sjuk då hon inte reagerade på rop. Ingen kom nära pga att hennes hund var uppbunden vid ett träd bredvid henne.

”När ambulanspersonal kom till platsen ska de ha mötts av ilsken rottweiler. När de närmade sig Rebecca gjorde hunden utfall. Inte heller polisen kunde fånga in eller avleda hunden. Den vaktade henne stenhårt, säger polisens presstalesman Björn Blixter.”

Var det hundpatrullen som var på plats, vilka tillkallas vid sådana här ärenden – och vilken utrustning har de med sig? Har de inga djurtränare att ringa in – Seth hade kommit direkt och har aggressiva hundar som specialitet, är aldrig rädd och hanterar de flesta så de lugnar sig.

snaraDet finns stavar med snara längst fram som man brukar se hundfångare ha på TV – är det inget som polisen använder och har i bilarna? En sådan förlängningsbar teleskopstav kanske hade räddat hunden?

Men situationen bedömdes antagligen så akut då de trodde att kvinnan var allvarligt sjuk och då kan det ju handla om minuter. Men tyvärr ledde solningen under hård sömn till en oskyldig hunds död. Kvinnan vaknade först upp i ambulansen då hunden redan skjutits till döds precis bredvid henne.

PS: Det finns foto på hunden  i tidningen – och det var inte en rottweiler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s