Nyhet: Hundfoder av ekologiskt renkött.


En nyttig nyhet på hundfodermarknaden. NaturaNord producerar hundmat av renkött från egna renar. Renarna får inget tilläggsfoder alls utan betar  fritt året om på fjället och livnär sig som sedan begynnelsen på mossa, gräs, svampar och lavar och annat ätbart från naturen.

Fodret lämpar sig särskilt väl för hundar med allergi, dålig aptit, för hundar som har svårt att gå upp i vikt eller som är hårt arbetande. Hundfodret är en ren köttprodukt utan tillsatser och innehåller inga kolhydrater.

När köttet som ska säljas som människoföda putsas så blir det över fetare kött, hinnor och senor, men även renkött som mals ner i hundfodret. Då renköttet har så låg fetthalt som 1-4%, så tas allt fett tillvara och blandas i så att köttet når en fetthalt på ca: 20%. Köttet mals grovt för tuggmotstånd och tillför senor som hjälper hunden med tandhygienen.

Läs mer om de hårda kraven och kvalitetskontroller som renköttet genomgår.

Renen är ett av de få sista köttproducerande djurarterna som lever helt ekologiskt och fritt i en arktisk miljö. Renkött är mycket nyttigt både för människor och djur. Köttet  innehåller mer vitaminer och mineraler än vanligt rött kött och lika mycket omega 3 och omega 6 som vild lax.

Nu har ett begränsat parti  torkat renkött för hund anlänt till Göteborg, så det finns att köpa direkt. Det är hundsnacks på renhjärta, från hjärtkransen på renen och hundar reagerar på bara doften. Torkat kött innehåller inget vatten, därför verkar det dyrare, men du slipper betala kilopris på vätskan!

Seth förmedlar köttet i Göteborgsområdet för NaturaNord. Är du intresserad det torkade hundsnackset eller annat – även renköttsprodukter för människa – så mejla sethsjoblom@gmail.com.

Natura N2

Läs mer om den långdragna proceduren att torka köttet.

Copyright Benny Jonsson

Copyright Benny Jonsson

Samerna är Sveriges ursprungsbefolkning och har alltid livnärt sig på jakt, fiske och renskötsel. Läs mer om samerna, om deras traditioner och rennäringen – från deras egen sida sett – på Sápmi .

3 svar till “Nyhet: Hundfoder av ekologiskt renkött.

  1. Ping: Gunvald hemma igen – gödd på renkött. | Seth Sjöblom

  2. Ping: Hundsnacks med rent samvete. | Seth Sjöblom

  3. Ping: Renkött för dig eller hunden. | Seth Sjöblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s