Fullt upp på fjället.


Det har inte hunnits med att fota Gunvald i sin nya semestermiljö med ”gammelmatte” Gittan. Men hon har berättat att Gunvald hunnit med att ”leka med hästarna i hagen” eftersom han får springa lös på ägorna. Nåja, det kommer han att sluta med när matte Gittan bestämmer.

Han ligger iaf annars tryggt och myser med Gittan och har hittat sin egen fårfäll att ligga på. Han känner sig mer hemma nu och avvaktar inte längre så mycket för att kolla in läget med hundar och människor.

Det har varit lite stressigt för alla däruppe de senaste dagarna. Igår förmiddag gick en varg gick in i renflocken och bet ihjäl åtta renkalvar och två vajor – renhonor. Vet inte hur illa åtgångna de blev, om rendjuren led länge innan eller dog direkt?

Länsstyrelsen sköt vargen. Tråkigt för alla parter. Men den här situationen handlade inte om ett enstaka byte för vargen för att skaffa mat för överlevnad.

Hoppas det blir lugnare framöver och vi får fler rapporter med foton på Gunvald.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s