Gunvald till fjälls.


Eftersom Seth skadat sin hand allvarligt, opererat ett finger, fått ben transplanterade från handleden, samt skadat ledband eller korsband i ett knä så det gör ännu ondare än förr att gå för honom – han har ju knappt en bit av kroppen som inte skadats av hans hårda vildmarksliv bak på hundsläden – och vår rottweiler Gunvald Larssons hundbehov kom i kläm. Han behöver mer fysisk aktivitet och längre promenader än han kan få utav Seth ett tag framöver.

Därför ska Gunvald ha semester hos sin förra matte, Seths föredetta sambo Gittan som levde med Seth i 14 år. Hon är hundvan och bor nu i fjällen i en sameby. Nu under vårens renkalvning kommer Gunvald att bo  med Gittan, hennes sambo Benny som är same, uppe i fjällen i traditionell samisk kåta – med ett flertal vallhundar och se många, många renar.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Vi ska berätta lite mer framöver om Gunvalds äventyr och få foton skickade till oss av Gittan när det går. Internet – och mobiltelefontäckningen är inte alltid så bra där uppe – men det blir roligt att se, höra och publicera något om hur dagarna för Gunvald ser ut.

A G valp

Detta är ingen obekant miljö för Gunvald – på fotot ligger han som valp vid vår kåta och vilar. Han är uppvuxen i fjällen då han sprang fritt bland draghundarna. Och det bästa är att han är så trygg med sin ”gammelmatte” Gittan.

Så även om det kändes svårt för oss att skiljas för ett tag, så måste Gunvalds behov komma främst. När Seth är kryare – vilket tydligen kan dröja ett litet tag med eventuell omoperation eller värre – så planerar vi att kommer Gunvald tillbaka till Västkusten. Under tiden kommer Gunvald få mycket stimulans av både människor, hundar, renar och få den fysiska aktiveringen han behöver.

Mvh Victoria och Seth

4 svar till “Gunvald till fjälls.

 1. Ping: Hund-vikarie på bloggredaktionen. | Seth Sjöblom

 2. Mona-Lisa Heldmark

  Låter som att du har haft och har det riktigt jobbigt just nu Seth! Hoppas verkligen att allt du går igenom nu har ett bra slut. Jag blev själv tvungen att lämna ifrån mig min hund under 6 veckor då jag inte kunde ge henne de promenader o utevistelse som hon behöver. MEN nu är hon hos mig igen. Stapplar fortfarande runt på kryckor men tar kopplet runt midjan så går det bra att gå ut med henne ändå. Hon verkar förstå att nu är det långsamma promenader som gäller! Krya på dig nu Seth och berätta gärna hur det går för dig!
  Hälsningar från
  Mona-Lisa

  Gilla

  • Hej
   Jag förstår dig att det var jobbigt att lämna från dig din hund, jag tycker detsamma nu när jag fått lov att lämna bort Gunvald en period.
   Men jag vet att han har det bra och ser fram emot när han kommer hem.
   Tack för omtanken.
   Sköt om er.
   mvh
   /Seth

   Gilla

 3. Ping: Fullt upp på fjället. | Seth Sjöblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s