Sju hundar bildar flock i rastgården


Många hundägare besöker hundrastgården i Björndammen, så den är ganska hårt belastad. Nästan bara lera av hela gräsmattan och en del besökare. Hundarna var så nöjda av att träffa andra och rusa omkring!

Björndammens ratsgård 3
Tikar och hanar, kamp med bollar, rida på varandra, tikar och okastrerade hanar. Det var sju hundar inne samtidigt. Ett par stycken fick vara utanför just då för flockens sammansättnings skull. Ibland kan man byta ut två hundar, släppa in en ny förutsatt att man tar ut den eller de hundar som inte passar ihop. När Seth är där fungerar hans omdöme, även om en hund behöver sägas till.

Här ser ni en fungerande flock i action,
dom flesta tidigare okända för varandra.

RG 7

RG 14

RG 3

RG 2

RG 9

Gunvald Larsson, vår rottis med guldlänk tolererade en del. Han brukar inte reagera i första taget. Trots klängande valpar eller på hundar som vill dominera och rida. Ett ängels tålamod från en okastrerad rottishane, men det är ju så här hundar kommunicerar.

RG 5

RG 11

RG 13

RG 8

RG 6 G stadig

Men när Gunvald har fått nog markerar han med ett mkt tydligt morr och puffar bort. Så kanske inte det var så roligt sen?

RG 4 G hoppar

RG 12

Flockleken fortsatte tills hundarna nästan bestod av mer lera än päls och vi alla var alldeles lerprickiga. Det här var en rolig dag i hundrastgården med riktigt många hundkompisar! Så här ska ett hundliv levas, med fungerande kommunikation som kan ge ett roligt och stimulerande socialt umgänge.

4 svar till “Sju hundar bildar flock i rastgården

 1. Ping: Gripande blogginlägg om att bemöta sin hund | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 2. Han beter sig så bra. En självsäker hund har väldigt hög toleransnivå,
  och avgör själv när det är dax att säga ifrån.
  Vi människor har inte lika hög toleransnivå, som hundar har mellan varandra.

  Något att beakta!!

  Kram Gittan

  Gilla

 3. Vilket fantastiskt tålamod Gunvald har 🙂 Min bullterriertik reagerar ungefär sådär också, men hon är snart 10 år så hon har överseende med de som vill ”mopsa” sig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s