Hundägares sammanstrålning ger effekt!


Nu längtar vi hundägare som rastar våra hundar i Björndammen – den enda rastgården i Partille – bara efter några bänkar att sitta ner på när våra hundar rusar runt och nosar och leker. Bara en önskelista till Tomten..

Hundgården i Björndammen var länge varit dåligt underhållen och nedrasade stängsel har stått så i flera veckor förut – samt att stängslet på ena sidan är så lågt att en stor hund lätt kan hoppa över. DogNews förmedlade det vi skrivit om att Hundrasthagen i Björndammen inte är säker.

Ett hörn av rastgårdens bortre del, där snön brukar blåsa upp till stora drivor som har gjort avståndet till staketets ovandel ännu lägre vintertid – har känts extra osäker.

Seth ringde den lokala tidningen som fick tag i den ansvarige, eftersom vi misslyckats. En liten notis i Partille tidning blev det. Och sedan hände något.

Rastgård 1

Det ansvariga fastighetsbolaget PartilleBo har nu höjt nätet där i det extra riskabla hörnet vintertid och några meter framåt. Synd bara att de inte hade fler meter nät på lager att täcka in hela sidan med lågt nät.. Men iaf en början.

rastgård 2

Nu är också hålen i stängslet lagade. För två veckor sedan skedde ju en ”smitningsolycka” när en hund i inhägnaden trängt sig ut genom ett hål på 30 x 20 centimeter i det expanderbara nätet och när hunden väl kommit utanför – gett sig på och bitit en annan hund.

Vi funderade en del på om vem som skulle stå för veterinärvården då? Hmm. Vad är kriterierna för att något ska få kallas för ”hundrastgård” angående säkerhetsansvaret? Finns det några landsomfattande kriterier alls om hur en hundrastgård eller hundrasthage ska se ut, som höjd på stängsel och underhåll? Och vem tar ansvar ekonomiskt och försäkringsmässigt om det är hål i stängslet om ett undermåligt underhåll har underlättat för en skada ska kunna ske?

Men nu är vår egen lilla rastgård iaf finare. Och engagerade rastgårdsbesökare finns verkligen:

Dagismatten Johanna hade under en dag krattat ihop hela 6-8 sopsäckar löv och annat skräp i hela hundgården! Vi hade ett par dagar innan pratat om att dra ihop folk för att fixa till hundgården ihop. Men så hade Johanna redan gjort det helt själv. Stor eloge för det engagemanget!

Sedan efter vi mötts med våra hundar där och snackat rastgårdar så skapade Linda – också på eget bevåg – en hemsida för Hundrastgårdar i Göteborg med omnejdFacebookgillasida.

Satt ju och bloggade om vad vi saknade, nästan samtidigt som Linda skred till verket. Vi har haft ju svårt att hitta till rastgårdarna vi hört finns, men Linda KarlZon har från sin nya hemsida om hundrastgårdarna i närområdet skapat en mobilkarta som vi tidigare  skrev att vi eftersökte. Fantastiskt!

Hittar ni buggar – så meddela Linda på mailen från hundrastgårdssidan – så att det kan förbättras. Samt hjälp till med att berätta om rastgårdar som inte finns listade där. 

Låt den hemsidan bli det bästa dokumentet om var man i Göteborg med omnejd kan rasta sina hundar fritt i inhägnad – så era hundar kan få chans till att uppleva det viktiga sociala samspelet med andra hundar!

chihuhua

3 svar till “Hundägares sammanstrålning ger effekt!

  1. Ping: Strikt ägaransvar gäller även i hundrastgård, men uppmärksamma eventuellt undantaget. | Seth Sjöblom

  2. Ping: Vems ansvar i hundrastgård? | Seth Sjöblom

  3. Hundrastgårdar är ju toppen! Synd att det inte finns någon i Lerum.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s