Idag hände det med Gunald i rastgården!


Jag och Gunvald min rottishane åker varje dag till Björndammens hundrastgård i Partille, inte den bästa rastgården, men vi börjar bli många trevliga hundar och hundägare som kommer och släpper sina hundar.

Vi skrev ett inlägg här där vi sökte lekkamtarer till Gunvald så han får busa av sig. Antingen det var det som tagit skruv eller slumpen  som gjorde gårdagen i lekhagen så rolig för Gunvald. Det var  många hundar som var nya där då, samt en gammal bekant till Gunvald ” tuffingen” den tyska jaktterriern Ozzy med sin ägare som jag bloggade om igen i helgen för det var ett så spännande hundmöte. Husse Ronny såg inlägget och ringde då upp och kom till rasthagen dagen efter så hundarna fick ses. Verkligen dags  igen!

”GRABBARNA GRUS”

gunnistyskjaktterrier2-2

Ozzy: ” Okej.. din stora tuffing, hur lägger vi upp det här nu då? Skall jag lägga ner dig på rygg, så får vi se hur kaxig du är?”
Gunvald: ”Ozzy.. ser du hur min svans viftar.. vill du smaka på den? Jag tror att det räcker..”

20130324_130713 beskär1

Gunvald är en okastrerad hane och Ozzy också okastrerad hane och som  är med i jakt hela jaktsäsongen är en riktig ”tuffing” fick träffas igen. Den här gången med en 14 månaders Boxertik. Spännande kan jag lova då Ozzy nog tyckte att ”nu är det min tur att ”spänna tuppkammen” för den söta tiken”.

Så fort Gunvald närmade sig tiken och Ozzy, så fräste och visade Ozzy tänderna som en kobra, en fullfjädrad hårding.

20130324_130715beskär2

Gunvald höll sitt avstånd med respekt, men ville ändock vara med i spelet då han känner tiken väl. Men han respekterade Ozzy och höll sig på behörigt avstånd eftersom Ozzy visade att ”Du.. grabben nu är det min tur att vara med henne”. Men när Ozzy blev lite för på  klippte Gunvald till honom med tassen och jag och Ronny började skratta.

20130324_132424(0)beskär 5

Efter det fick Ozzy och Boxerflickan Vilda gå ut för att andra hundar skulle få leka och ägarna till en liten Jack russel-blandning en hane på 4 månader frågade om han kunde få träffa Gunvald . Det blev Gunvald eftersom han är så lugn.  Valpen visste inte till sig för att få uppmärksamhet från Gunvald, som mest ignorerade den lille.

20130324_132421beskär3

Före det var det en jättesöt amstafftik på 6 månader som fick vara inne med Gunvald ett tag och socialisera och leka.

Gunvald hade en toppendag! Och alla hundar hade nog det roligt. Hundar mår så bra av att träffa andra hundar och rusa runt naturligt.

Vi brukar vara i rasthägnet i Björndammen i Partille en stund någon gång mellan kl.11-14, det är bra hundar och hundägare och Gunvald och andra hundar accepterar de allra flesta hundar, hur de än är. Leka?
Ett problem som jag ser det är att hundgårdsstängslet är i dåligt skick, för lågt, hål i nätet och ingen vattenskål. Kanske flera vill påpeka detta för Partillebo för att få till en förändring.
Jag skall ta med en vattenskål och sätta fast i kätting där du kan ta med vatten för att ge dina och andra hundar vatten..

Men.. oj..vad kul vi har !!!

mvh
/Seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s