Hund stressar av


Jag har sett ett fenomen väldigt många gånger och det är att hunden när den blir stressad av en situation med andra hundar eller annat som stressar den och den är i koppel vänder ryggen till det som den tycker är otäckt.
Hund vänder ryggen till

En instinkt anser jag (ej vetenskapligt bevisat) med ett beteende att lugna sig själv, stressa av och inte behöva delta i det som händer. Hunden kan koppla bort det som just händer då den lever i nuet och visa de andra hundarna att ta det lite lugnt.

Vad tror du ?
mvh

/Seth

8 svar till “Hund stressar av

 1. Jag tror också du har rätt. Fast jag tror också att det inte alltid beror på stress. Min Bulla som blir 10 år i år, har ”världens bästa psyke”, men hon kan vända ryggen åt andra hundar som hon inte vill leka med. Hon vänder också ryggen mot min Minibulla som är två år. Ungefär som ”håll på du. Jag bryr mig inte”.

  Gilla

 2. Annette Lucia Hellman

  Har själv råkat ut för detta när Alfons och jag var på promenad, vi mötte två lösa aggresiva rhodesian ridgeback hundar. Jag tog instinktivt Alfons och vi vände oss med ryggen till mot hundarna, har hört att man visar nonchalans mot angripande hundar och dom kommer av sej. I detta fall stämde detta .som tur va

  Gilla

  • Ja ..men det är inte alltid det funkar, det var nog du som fixade det med din hund, men det kan lika gärna vara så att dom andra inte uppfattar denna signal och i stället attackerar, ovanligt, men det händer med hundar som inte kan läsa kroppsspråk.

   Gilla

 3. Jag tror du har rätt. Jag har en lättstressad hund. Ofta, tex efter ett möte med en ”större och farlig hund” då han har gått fint och inte reagerat alls, börjar han hoppa och flamsa och måste sen kissa av sig. Alltså, han behåller lugnet under själva mötet men sen blir det för mycket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s